2 mei 2024 | Dossier: Advertorial,

De rol van beweging in een gezond leven

A D V E R T E N T I E
Na covid is één ding duidelijk geworden: gezondheid speelt een centrale rol in ons leven. En dat geldt evenzeer voor onze hond als volwaardig gezinslid. Hoe tof is het wel niet dat mensen juist door een hond naar buiten trekken, zichzelf motiveren om méér te bewegen en samen avonturen beleven en herinneringen maken? Op die manier gaan gezondheid, beweging en welzijn bijzonder goed hand in hand.

Mobility+ van EURO PREMIUM

Mensen trekken er steeds vaker op uit met de hond. Daguitstapjes, weekendjes weg, vakanties: je hebt heel wat opties om uit te kiezen. De viervoeter hoort namelijk volledig bij het gezin en vormt de reden – of juist een goed excuus! – voor een gezonde portie buitenlucht. Dit betekent echter dat we de hond steeds meer blootstellen aan lange wandelingen en buitenactiviteiten, waardoor extra ondersteuning vereist is. Voeding speelt hier een cruciale factor in.

Productontwikkeling

Brand Manager van EURO PREMIUM, Conny Versendaal, trok onlangs nog met haar hond naar Oostenrijk voor een wandelvakantie. Als geen ander beseft ze dat je een hond goed moet verzorgen. “Als we de benodigde functionele ingrediënten in hondenvoeding combineren met de trends naar vers vlees en graanvrije recepturen, werd me snel duidelijk dat er een nieuw product in het sterk groeiende Functional-gamma ontwikkeld moest worden - en zo zag Mobility+ het levenslicht.”

Een nieuw product: Mobility+

Mobility+ zet in op smaak en heeft naast het gebruik van verse kip als hoogwaardige eiwitbron ook nog heel wat andere troeven in petto. Zo werd onder meer de hoeveelheid glucosamine, chondroïtine en collageen verdubbeld ten opzichte van de reeds hoge dosis in onze EURO PREMIUM Large en Senior recepturen. 

Daarnaast is de hoeveelheid Omega 3-vetzuren (EPA en DHA) gelijk aan de hoge dosering in de Derma+. Bovendien werd de dosering van vitamine C & E van de High Energy+ aangehouden, zodat de spieren en gewrichten van de hond soepel blijven. En tenslotte werd er via L-carnitine ingezet op gewichtsbehoud en een betere verbranding, door de optimale hoeveelheid vezels en calorieën. Kortom, Mobility+ vat het beste van alle Functional recepturen samen - en dat in één product!

Doelgroep

Conny heeft een duidelijke doelgroep voor ogen: (recreatieve) actieve baasjes met actieve honden. “Het is namelijk géén product dat zich uitsluitend wenst te richten op honden met gewrichtsproblemen, al zou je dat met de technische specificaties wel durven denken. Het is juist een voeding die geschikt is om preventief te geven aan élke gezonde hond (vanaf 1 jaar). Met andere woorden, het vormt een mooie aanvulling om zo gezond en fit mogelijk te kunnen blijven bewegen!”

Lokale productie

EURO PREMIUM wordt geproduceerd in Oostende (België), waardoor er niet alleen een korter transport mogelijk wordt, maar ook een lagere carbon footprint. Bovendien kunnen we op die manier een verser product aanbieden én steunen we de lokale boeren en economie. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw Regio Account Manager van Holland Diervoeders B.V. of ga naar europremium.com/nl/functional-mobility

EURO PREMIUM