7 oktober 2017 | Dossier: Ledennieuws,

De vierde op rij en misschien nog wel meer

Op 6 oktober openden vader en zoon Haspels in Houten een nieuwe dierenspeciaalzaak, de vierde op rij en de grootste tot nu toe. En ook weer in de mooie uitnodigende huisstijl van de Dierspecialist-formule.

Vader en zoon Haspels

Ook Dibevo-voorzitter Joost de Jongh was bij de opening aanwezig. “Een heel mooie écht laagdrempelige winkel waar de klant zich meteen thuis voelt”, zo kijkt De Jongh terug. “En dat was ook te merken: de openingsborrel werd gewoon gehouden tijdens de koopavond. Dus tussen ons als gasten van buitenaf, liepen gewoon kopende klanten. Slim, want je bent ten slotte ondernemer of niet dus die openingskosten moeten wel weer zo snel mogelijk terugverdiend worden.” Tussen die gasten liep ook Dierspecialist-directeur Willem Pijper trots te stralen. “Weer een prachtige winkel erbij en zo komen er nog veel meer”, zo verzekerde hij.

Krukjes bij de hokken

In de winkel zelf viel de zeer ruime huisvesting van de konijnen en knaagdieren direct in het oog. Met daarop informatie hoe de dieren het beste gehouden kunnen worden. Speciaal voor de kinderen stonden er kleine krukjes bij zodat zij van dichtbij konden kijken zonder de dieren onrustig te maken. Joost de Jongh: “Gelukkig weer een ondernemer die begrijpt dat het dier het hart van onze branche is en thuis hoort op de winkelvloer.” Bij zijn vertrek fluisterden vader en zoon Haspels Joost de Jongh nog in het oor dat dit niet de laatste winkel was die zij zouden openen.