13 juli 2020 | Dossier: Dierenwelzijn,

Dibevo-denktank: Dieren(welzijn) verkopen, hoe doen we dat?

Als dierenspeciaalzaakondernemer sta je rechtstreeks in contact met de consument. Daardoor heb je een enorm belangrijke positie als het gaat over het welzijn van huisdieren. Jij bepaalt immers het aanbod aan dieren, dierbenodigdheden en -voeding, hoe je die presenteert en welk advies je daarbij geeft. Dibevo wil met een kleine groep ondernemers een denktank samenstellen om te kijken of we nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen over de verkoop van dieren in combinatie met het belang van dierenwelzijn daarbij. Heb jij interesse om mee te praten? Meld jezelf dan aan via onderstaand formulier.

Verkopen van dieren

Van denken naar doen

Dibevo stelt een denktank samen waarin de vraag wordt beantwoord ‘dieren(welzijn) verkopen, hoe doen we dat?’. De denktank treft elkaar in een klein gezelschap in een digitale bijeenkomst via Google Meet. Deze bijeenkomst heeft als doel om nieuwe ideeën te laten ontspruiten, maar ook de ontwikkeling van tools die deze ideeën in uitvoering ondersteunen. Het motto binnen de denktank is: niet denken in problemen maar oplossingen. Dit alles om het verkopen van dieren leuker, handiger en met name nog dierenwelzijnsvriendelijker te maken.

Wie zoeken we

Dibevo zoekt kritische denkers maar vooral ook doeners met een unieke visie op de verkoop van dieren door dierenspeciaalzaken. Zo verkoop je zelf dieren en heb je bijvoorbeeld een manier gevonden om:

  • de klant duidelijk te maken dat dierenwelzijn bij jou absoluut op nummer een staat?
  • de klant te laten zien hoe een dier in de thuissituatie gehuisvest moet worden?
  • met de klant een gesprek aan te gaan om te peilen of het dier voor hem een goede match is?
  • de klant te laten weten dat ze bij jou aan het goede adres zijn voor vragen over huisdieren?
  • het houden van dieren op een duurzame wijze plaats te laten vinden?  

Je vindt het daarnaast leuk om je visie binnen de denktank uit te dragen en jouw unieke ideeën te delen met andere ondernemers binnen de branche en tafelgasten zoals de Dierenbescherming.

Meld je aan

Meld jezelf als ondernemer eenvoudig aan door onderstaand formulier in te vullen. Uit alle aanmeldingen selecteren we maximaal vijf deelnemers voor de eerste bijeenkomst.