5 mei 2017 | Dossier: Kennisdagen,

Dibevo-kennismiddag: De nieuwste inzichten rondom opvoeding van honden

De tijd vliegt en inzichten veranderen en dat geldt ook voor de opvoeding van honden. Mensen hebben al snel een mening over hoe het moet en hoe het juist niet moet, maar waarop zijn die meningen eigenlijk gebaseerd? En wat kun jij daarmee in je bedrijf?

Hond en gedrag

Tijdens de Dibevo-kennismiddag ‘De nieuwste inzichten rondom opvoeding van honden’ gaan we dieper in op de thema’s en discussiepunten waar hondeneigenaren zich vandaag de dag mee bezighouden. Hoe speel je als dierenspeciaalzaak of tuincentrum in op trends, welke adviezen en voorlichting horen bij die veranderende inzichten en hoe verkoop je de juiste producten daarbij? Maar ook: hoe zorg je dat je honden veilig kunt blijven coachen bij de behandeling in de trimsalon, of tijdens hun verblijfperiode in het dierenpension of bij een hondenuitlaatservice? Deze en nog veel meer antwoorden hoor je tijdens deze kennisdag.

Inhoud van de kennisdag

Tijdens deze 3,5 uur durende kennisdag leer je onder andere meer over:

  • de inzichten over dominantie bij de hond en de relatie met trainen en opvoeden.
  • de misvattingen over sociaal gedrag bij honden, de bijbehorende communicatieproblemen en de rasgebonden risico’s op agressie.
  • de voordelen en nadelen van antitrekmiddelen (adviseer jij de juiste combinatie?)
  • het gebruik van correctiemiddelen: de wetenschappelijke feiten én wettelijke stand van zaken.
  • het nut van een échte/diervriendelijke muilkorf (met tips voor de leukste aanleermethode).
  • de adviezen die bij het gebruik en aanleren van de bench niet mogen ontbreken.
  • mentale bezigheden en hersenwerk: de balans tussen verschillende soorten activiteiten/producten en de noodzaak van afwisseling.

Tijdens de kennisdag nemen we al deze zaken kritisch onder de loep en is er volop ruimte om praktijksituaties te bespreken en vragen te beantwoorden over hondengedrag en trainingshulpmiddelen. Je kunt bij de inschrijving alvast een vraag stellen die je graag behandeld zou willen zien.

Eline TeygelerJe cursusleider: Eline Teygeler

De kennismiddag wordt gegeven door Eline Teygeler, gediplomeerd en ervaren gedragstherapeut voor honden, katten en konijnen. Ze is docent diergedrag bij verschillende opleidingsinstituten en geeft nascholingen aan o.a. dierenartsen en politie. Daarnaast is ze mede-eigenaar van de franchiseorganisatie Tinley Gedragstherapie voor Dieren.

Voor wie?

Medewerkers, bedrijfsleiders en eigenaren van dierenspeciaalzaken, dierenpensions, tuincentra met dierenafdeling, trimsalons en hondenuitlaatservices.

Datum en locatie

Maandag 29 mei in Van der Valk Hotel Dordrecht

Programma

13.00 uur Ontvangst met koffie & thee
13.30 uur Start training
17.00 uur Afsluiting

Certificaat

Aan het einde van de training ontvang je een certificaat van deelname.