11 december 2012

Dibevo-scholingsdagen over vogels en etaleren

Scholingsdag over vogels

In één dag heel veel leren over onderwerpen in je vakgebied, dat maakt deelname aan de Dibevo-scholingsdagen zo aantrekkelijk. Ook in 2013 organiseert Dibevo in samenwerking met het Huisdier Kennis Instituut twee gratis toegankelijke scholingsdagen. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Ziekten en gezondheid van vogels
  • Etaleren en presenteren

Update 10-3-2013: alle scholingsdagen zijn volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Ziekten en gezondheid van vogels

Een vogelafdeling is niet alleen een mooie aanvulling op het assortiment in een dierenspeciaalzaak, het vrolijke gezang brengt ook leven in de brouwerij en gezelligheid in de winkel. Maar een verkoopgroep 'vogels’ vereist ook de nodige deskundigheid van u en uw medewerkers. Denk daarbij aan voeding, omgang met de diverse soorten, seksebepaling, huisvesting en verzorgingsmiddelen.

Hedwig van der HorstDat zijn ook precies de onderwerpen die dierenarts Hedwig van der Horst in het ochtendprogramma van de scholingsdag gaat behandelen. Hedwig van der Horst is een van de weinige dierenartsen in Nederland die zich volledig heeft toegelegd op vogels. Ze runt haar Vogelpraktijk de Horst in Riel (nabij Tilburg).

Etaleren en presenteren

Jean Pierre RoelofsOngetwijfeld heeft u een mooie etalage in uw winkel. Maar trekt hij ook meer klanten naar uw zaak? Etaleur Jean Pierre Roelofs laat u in het middagprogramma zien hoe u met een aantrekkelijk ingerichte etalage of presentatie ook toevallige passanten in uw zaak krijgt. En nee, dat doet hij niet met een saaie diapresentatie. Jean Pierre gaat 'live' etaleren! Reken maar dat u met een flinke berg inspiratie naar huis gaat.

Tijdens de presentatie leert u meer over:

  • productversterkend etaleren en presenteren;
  • kleurencomposities;
  • trends en thema’s;
  • wat kan wel en wat kan écht niet?

Data

Maandag 11 maart in Zwolle (Mercure Hotel Zwolle)
Maandag 15 april in Den Bosch (Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch-Vught)

Programma

09.30 uur Ontvangst met koffie & thee
10.00 uur Ziekten en gezondheid van vogels
12.30 uur Lunch (geheel verzorgd; u hoeft geen boterhammen mee te nemen!)
13.30 uur Etaleren en presenteren
16.00 uur Afsluiting

Certificaat

Aan het einde van de scholingsdag ontvangt u een certificaat van deelname.

Voor wie?

We herhalen het nog maar eens: de scholingsdagen zijn gratis voor eigenaren van dierenspeciaalzaken én hun medewerkers. De extra kennis die u opdoet, levert u gegarandeerd ook meer omzet op. Geef u daarom snel op!