19 maart 2019 | Dossier: Kennisdagen,

Dibevo-themabijeenkomst ‘Trends en ontwikkelingen in de hengelsport’

Veel dierenspeciaalzaken verkopen naast diervoeders en dierbenodigdheden ook een assortiment hengelsportartikelen. Logisch, want alleen al in Nederland zijn 1,2 miljoen sportvissers actief. Toch blijkt het voor menig verkoper lastig om de aandacht van de klant te winnen voor het hengelsportassortiment en een gedegen uitleg en advies te geven over de mogelijkheden of de praktische toepassing ervan. Precies daarvoor organiseert Dibevo een speciale themabijeenkomst over trends en ontwikkelingen in de hengelsport.

Sportvissers aan het strand

Hengelsport een aflopende zaak? Het tegendeel is waar. Het aantal sportvissers met de VISpas blijft anders dan bij veel andere sportbonden de laatste jaren stabiel. Sportvissen blijft daarmee ongekend populair onder alle leeftijden. Op zowel zoet als zout water wordt gevist. Sportvissers zetten afhankelijk van hun voorkeur voor de vissoort verschillende vistechnieken in. Hiervoor hebben zij verschillende materialen en aassoorten nodig.

Witvissers vissen bijvoorbeeld met een vaste hengel, lokvoer en maden. Karpervissers vissen soms een heel weekend met een zeer uitgebreide uitrusting, jongeren storten zich meer en meer op het roofvissen als Streetfishing en zeevissers vissen met zware werpgewichten en zeeaas vanaf strand en boot.

Wat ga je leren?

In deze Dibevo-themabijeenkomst leer je o.a.:

  • wat anno 2019 de trends en ontwikkelingen in de hengelsport zijn
  • wat Sportvisserij Nederland doet en voor je winkel kan betekenen
  • hoe het ook al weer allemaal zit met de VISpas en andere vergunningen
  • hoe je samen met lokale hengelsportverenigingen kunt optrekken
  • welke bijdrage je winkel kan leveren aan een loodvrije hengelsport
Over sportvisserij loodvrij

Sportvisserij Nederland werkt samen met de Rijksoverheid, de Unie van Waterschappen, Natuurmonumenten en Dibevo aan de Green Deal Sportvisserij Loodvrij. Lood is een giftige stof voor mens en dier en hoort niet in het milieu thuis. Doel is dan ook om het loodgebruik in de sportvisserij in 3 jaar tijd met 30% te verminderen en in 2027 een volledige loodvrije hengelsport te hebben. Tijdens de themabijeenkomst praten we je bij over de huidige stand van zaken, en belichten we de kansen en mogelijkheden om samen te werken aan een beter milieu en duurzame sportvisserij.

Sprekers: Emiel Derks en Onno Terlouw

Emiel DerksEmiel Derks houdt zich als projectleider bij de afdeling Advisering van Sportvisserij Nederland onder meer bezig met het loodvrij vissen-project, visstandbeheer en afstemming met beroepsvisserij.

Onno TerlouwOnno Terlouw is al ruim 25 jaar werkzaam in de sportvisserij en is als Hoofd Communicatie & Educatie verantwoordelijk voor alle communicatie-uitingen van Sportvisserij Nederland, VIS TV, Het VISBlad, websites, jeugdwerk en verenigingsondersteuning en ledenwerving.

Voor wie?

De themabijeenkomst is gericht op detaillisten met een hengelsportafdeling of detaillisten die geïnteresseerd zijn om hengelsport in hun assortiment op te nemen.

Datum en locatie

Maandagavond 15 april in Van der Valk Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen

Programma

19.00 uur   Ontvangst met koffie & thee
19.30 uur   Start themabijeenkomst
22.00 uur   Afsluiting