8 oktober 2019 | Dossier: Evenementen,

Dibevo-Vakbeurs 2019 ongekend positief ontvangen

Dibevo-Vakbeurs 2019 - hal 2

“Geweldige beurs. Mooi van opzet. Ruim. Zoals een beurs hoort te zijn. Goed van spijs en drank.” Zomaar een willekeurige greep uit de honderden inzenders van de bezoekersenquête over de Dibevo-Vakbeurs. De organisatie streeft altijd naar de best mogelijke ervaring voor zowel exposanten als bezoekers, maar weet tegelijkertijd dat je nooit iedereen maximaal tevreden kunt stellen… tot nu. De reacties van bezoekers over de Dibevo-Vakbeurs 2019 zijn zo ongekend positief dat het Dibevo-team bij het doorlezen ervan even achter de oren moest krabben: is dit echt?

De Dibevo-Vakbeurs trok op zondag 6 en maandag 7 oktober 4.104 bezoekers naar de Broodfabriek in Rijswijk. Dat aantal is door de jaren heen opvallend constant gebleven. Kennelijk is de vakbeurs in dit digitale tijdperk nog steeds (of juist) een vaste waarde en ‘the place to be’ in de huisdierenbranche.

Pittige opdracht

De organisatie was er deze editie al snel over uit wat de koers van deze vakbeurs moest worden: een grotere beursvloer, meer exposanten, meer diversiteit, gratis catering van topniveau en het creëren van een ambiance die tegelijkertijd professioneel en gezellig is. De uitvoering van die toch wel pittige opdracht is geslaagd, zo blijkt uit de bezoekersenquête.

Dibevo-Vakbeurs 2019

Natuurlijk werd het gratis eten en drinken geroemd, maar ook de vriendelijkheid van het personeel, de aankleding van de beurs, de ruime opzet in twee hallen, het productaanbod van exposanten en natuurlijk de sfeer die als ‘ouderwets gezellig’ werd bestempeld.

Een echte VAKbeurs

In alles was deze ‘Dibevo-beurs’ echt een VAKbeurs voor professionals en er werden dan ook goede zaken gedaan. Dat werd ook bevestigd door de exposanten die te spreken waren over de ‘kwalitatief goede bezoekers’. Ook het relatief grote aantal Belgische bezoekers viel op en volgens veel exposanten draaiden ze de beste beurs sinds jaren.

Dibevo-Vakbeurs 2019 - petrebels

Dibevo-Vakbeurs 2019 - petrebels

Dibevo-Vakbeurs 2019

Een handvol bezoekers miste de lezingen van Dibevo University, niet wetende dat daar bewust voor is gekozen. De Dibevo-Vakbeurs blijft een echte vakbeurs met productpresentaties die eens in de twee jaar wordt gehouden. In de tussenliggende jaren (waarin andere beurzen als Interzoo en Anido actief zijn) wordt Dibevo University georganiseerd waar de focus meer op kennis ligt. De meeste bezoekers begrijpen precies waarom: een Dibevo-Vakbeurs met een grote beursvloer en een grote diversiteit aan exposanten is In Nederland alleen mogelijk als de beurs eens in de twee jaar wordt gehouden.

Dibevo-Vakbeurs 2019 - noviteitengalerij

Best of show-award

Meer dan 600 bezoekers brachten hun stem uit op wat zij ‘het beste product’ van de noviteitengalerij op de vakbeurs vonden. Twee van hen ontvingen de dagprijs: een airfryer ter waarde van 165 euro. Uit de loting werden Chris te Morsche van Dierenspeciaalzaak Te Morsche in Wierden en Janneke Vos van Fa. Vos Diervoeders in Nederhemert als winnaars getrokken.

Dibevo-Vakbeurs 2019 - winnaar Gebr. de Boon

Exposant Gebr. de Boon won de ‘Best of show-award’ van de Dibevo-Vakbeurs 2019. Ruim 18% van de stemmers vond de zeshoekige Hexo-kooienlijn voor vogels en knaagdieren het beste of meest innovatieve product in de noviteitengalerij. De runner-up was Warmako met de MIXTAPE-krabmeubel (15%). De derde plaats was weggelegd voor CJ Wildlife met de Vogelhagelslag (12%).

Dibevo-Vakbeurs 2019 - Best of show-awards

Sfeerimpressie

De sfeer tijdens de vakbeurs was uitstekend en deze beelden zijn daar het levende bewijs van! Een compleet verslag van de opvallendste producten op de Dibevo-Vakbeurs lees je in het komende nummer van het Dibevo-Vakblad dat op 2 november verschijnt.

Foto’s: © Norbert Waalboer Fotografie met bijdragen van Karin Bosman & Janine Verschure
Video: © Martijn van Hoek/Skope Filmproducties