16 september 2021 | Dossier: Evenementen,

Dibevo-Vakbeurs ontkomt niet aan coronatoegangsbewijs

Zoals altijd na een corona-persconferentie blonk ook nu de overheid uit in onduidelijkheid over de precieze regels rondom corona en zakelijke evenementen. De details van die regels zijn inmiddels bekend en dat heeft geleid tot de conclusie dat ook de Dibevo-Vakbeurs niet ontkomt aan het invoeren van een coronatoegangsbewijs.

Dibevo-Vakbeurs

Aanvankelijk gingen we ervanuit dat de Dibevo-Vakbeurs zou worden uitgezonderd van deze verplichting doordat de vakbeurs een zogeheten doorstroomlocatie is waar een continue doorstroom van mensen plaatsvindt. Maar het punt is dat een flink deel van de beurs uit horeca bestaat met terrassen en zitjes. Het gratis eten en drinken moet immers ergens genuttigd kunnen worden. Zelfs een kopje koffie drinken in een stand wordt gezien als ‘vaste zitplaats’.

Een beurs zonder horeca en waar je nergens kunt zitten is natuurlijk ondenkbaar. Daarom vragen we zowel exposanten als bezoekers bij de ingang om een coronatoegangsbewijs. Uiteraard gaan we dit zo regelen dat er zo weinig mogelijk vertraging plaatsvindt bij de entree.

Regel je tickets van tevoren

De beursvloer is inmiddels bijna volgeboekt, en aan de snelle ticketverkoop merken we dat de behoefte aan de vakbeurs groot is. We verwachten dus net zoveel bezoekers als andere jaren.

Om de toegang tot de beurs zo veilig mogelijk te laten verlopen, willen we zo weinig mogelijk handelingen aan de receptiebalie afwikkelen. Zorg ervoor dat je je tickets van tevoren boekt, ook als je Dibevo-lid bent en een uitnodiging voor vier gratis kaarten hebt ontvangen.

Mocht je onverhoopt toch een ticket ‘aan de deur’ willen kopen, dan kan dit alleen via PIN. Contante betalingen zijn niet mogelijk. Als je geen lid bent van Dibevo is het sowieso aan te raden om je ticket in de voorverkoop aan te schaffen. Dan betaal je geen 25 euro, maar 18 euro voor een toegangsbewijs.

Boek nu je tickets