18 september 2018 | Dossier: Ledennieuws,

Dibevo-voorzitter bezoekt Leonard Sports en Carnis

Dibevo-voorzitter Joost de Jongh was onlangs in Hoogeveen voor bedrijfsbezoeken aan Leonard Sports en Carnis. Beide bedrijven zijn nog niet zo lang op een nieuwe locatie gevestigd. En dat wilde De Jongh graag eens met eigen ogen bekijken.

Leonard sports
 

Leonard Sports

Als eerste was De Jongh te gast bij Leonard Sports. Daar sprak hij met de oprichters Ard Westenbrink en zijn vrouw Leonie (Leonard = Ard en Leonie). Naast hengelsport levert Leonard Sports tegenwoordig ook outdoorproducten speciaal voor liefhebbers van het buitenleven. En dat intrigeerde Joost de Jongh. Hij ziet dat als een mooie toevoeging aan het assortiment ‘dier’. Want het is immers veel leuker om je hond uit te laten met lekker zittende laarzen en een jas die je echt droog houdt.

De Jongh: “Ik vind het prachtig om te zien dat Ard en zijn team de durf hebben om nieuwe dingen uit te proberen. Dat blijkt wel met het nieuwe assortiment in outdoorproducten. Ik zie dat echt als een kans voor de retail.”

Carnis

CarnisNa het bezoek aan Leonard Sports reed De Jongh naar Carnis, ook al zo’n echt familiebedrijf. Carnis staat bekend om zijn ingevroren vers vlees, brokken, supplementen en snacks. Dit alles zonder chemische toevoegingen. Dat is de rode draad op basis waarvan het bedrijf zes jaar geleden startte. En met succes. Oprichters Annette en John Tuik zijn daar met recht trots op.

De Jongh: “Nadat ik het nieuwe bedrijf had bekeken, ging het gesprek al snel over de recente berichtgeving in het consumentenprogramma Radar waar een mevrouw werd opgevoerd die de problemen met haar hond weet aan het gegeven rauw voer. Dat de in de uitzending aanwezige Dibevo-secretaris Henk van Houwelingen haar verhaal in twijfel trok, werd hem niet in dank afgenomen. Het bijzondere van de uitzending was dat deze begon met een groep hondenbezitters die juist heel erg enthousiast was over het voeren van ‘rauw’.”

Verder besprak De Jongh met de ondernemers dat Dibevo op verzoek van een aantal fabrikanten, het tot stand brengen van een keurmerk specifiek voor rauw voer faciliteert. Helemaal in de lijn van het gesprek werd er een foto samen met het echtpaar Tuik gemaakt in de vriescel van het bedrijf. De sfeer was zo ontspannen dat uit niets blijkt dat het daar min 20° C was!