01 april 2011 | Dossier:

Dieren niet maakbaar: Tonkihuahua is 1-aprilgrap

De Tonkihuahua is een 1-aprilgrap, zo maakte het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) vandaag bekend. Het LICG introduceerde het dier eerder deze week.

TonkihuahuaDe Tonkihuahua was het antwoord van het LICG op de teleurstelling in het huisdier dat zich vaak al na korte tijd van veel trotse huisdierenbezitters meester maakt. De teleurstelling is dikwijls het gevolg van onvoldoende oriëntatie voorafgaand aan de aanschaf. Is het dier dan eenmaal in huis, dan valt het soms tegen omdat de hond uitgelaten moet worden terwijl het regent, de papegaai hard kan schreeuwen of de hamster ’s nachts actief is in plaats van overdag.

Uiteraard zijn dieren niet maakbaar. “En dat is maar goed ook”, aldus Ingeborg de Wolf, directeur van het LICG. “Mensen die overwegen om een huisdier aan te gaan schaffen, moeten zich van tevoren verdiepen in het dier. Zo krijgt men een reëel beeld van wat er komt kijken bij het houden van een dier en kan men een verantwoorde keuze maken die bij de persoonlijke situatie past.”

Om mensen spelenderwijs bekend te maken met alles wat bij het aanschaffen en houden van dieren komt kijken en alle misverstanden die daarover bestaan, lanceert het LICG vandaag de campagne “feit of fabel”. Door mensen feiten en fabels voor te leggen worden zij uitgedaagd om hun kennis over huisdieren te testen.