10 november 2021 | Dossier: Ledennieuws,

Dierenhotel Abdissenbosch bestaat 45 jaar

Op 19 november 2021 bestaat Dierenhotel Abdissenbosch 45(!) jaar. “De tijd is voorbij gevlogen!”, zegt Els de Kok, eigenaresse van het dierenhotel. “Ik ben nu 71 jaar, maar zolang je recht van lijf en leden bent en je plezier hebt in je werk ga je door.”

Foto: Marcel Beumers

Els had vroeger een schoonheidssalon, maar in de jaren 70 was een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste nog niet zo gangbaar als nu. Daarnaast zocht ze in vakanties opvang voor haar Afghaanse windhonden, maar wat bleek? Ze mocht nergens binnenkijken. Kennelijk hadden ze iets te verbergen. Els besloot zich daarom om te scholen en meldde zich aan voor wat toen nog de Dibevo-opleiding heette. In eerste instantie om trimster te worden.

Vervolgens vroegen kennissen uit de windhondenwereld of Els geen interesse had om hun pension over te nemen aangezien zij ermee ophielden. Els had niet direct interesse, maar het bleef toch ‘borrelen’. Els: “Ik had er immers de papieren voor!” Zo is het balletje gaan rollen en uiteindelijk stapte ze naar de gemeente voor informatie.

“Op een dag ging de telefoon en kreeg ik burgemeester Jan van 't Hooft aan de telefoon. Jonge mensen die zoiets wilden opzetten, die wilde hij wel eens op de koffie hebben en zo gebeurde het. We waren met een bestaand pand bezig, maar de gemeente was het industrieterrein Abdissenbosch aan het verkavelen en de burgemeester vroeg of we daar geen oren naar hadden. Hij wist ook al een architect, namelijk James Voncken. We zijn bij James in de auto gestapt en gaan kijken. Er zijn vervolgens verschillende opties voorbijgekomen maar uiteindelijk hebben we gekozen voor de plek waar we nu nog zitten!” 

Een groot feest zit er helaas niet in maar klanten ontvangen de aankomende periode wel een kleinigheidje wanneer ze hun huisdier brengen. Ook zal voor bezoek een glaasje bubbels klaar staan!