30 januari 2020 | Dossier: Ledennieuws,

Nieuwe eigenaar Dierenpension De Boerdik

In februari neemt Dominique Geurts Dierenpension De Boerdik uit Oostwoud over. Dominique is met haar 21 jaar, waarschijnlijk, de jongste dierenpensionhoudster van Nederland. Maar leeftijd zegt niets, want Dominique weet al sinds haar veertiende precies wat ze wil.

Domique Geurts nieuwe eigenaar Dierenpension De BoerdikIn 2008 stopten Conny en Klaas Jan Stam met hun boerenbedrijf en begonnen ze een dierenpension. Dierenpension de Boerdik bouwde in twaalf jaar een fijn klantenbestand op en familie Stam werkte met veel plezier in het bedrijf. Toch besluiten zij het pension van de hand te doen. “Klaas Jan heeft al van kinds af aan gewerkt met dieren”, vertelt Conny. “Eerst op de boerderij en later samen met mij in het pension. Al die jaren zijn we zeven dagen per week aan huis gebonden. Dat heeft geleid tot ons besluit om het pension te verkopen.”

Nieuwe eigenaresse

De nieuwe eigenaresse van Dierenpension De Boerdik kreeg als veertienjarige haar eerste hond. Toen ze kort daarna ging werken bij het dierenpension waar die hond logeerde als familie Geurts met vakantie ging, was het hek van de dam. “Toen wist ik het al”, vertelt ze: “Ooit wilde ik een dierenpension beginnen.” Dominique koos een opleiding waarmee ze die droom werkelijkheid kon maken en toen die was afgerond ging ze, samen met haar moeder, op zoek naar een bedrijf. “Dat werd De Boerdik”, lacht ze. “Ik ben nu al regelmatig in Oostwoud om me zoveel mogelijk in te werken. Eind deze week, op 29 januari verhuis ik van Hardinxveld-Giessendam naar Oostwoud en op 3 februari is de overdracht. Het is spannend allemaal maar vooral ook leuk. Conny en Klaas Jan zijn bereid me te helpen daar waar nodig is, dat is ontzettend fijn.”

Op zaterdag 8 februari organiseren de eigenaren ook een open dag, zodat alle klanten het nieuwe gezicht achter het bedrijf kunnen ontmoeten.