4 april 2019 | Dossier: Kennisdagen, Ledenvoordeel,

Dierenpensionthemamiddag bij Dierenwelzijncentrum In ’t Veld

Op dinsdagmiddag 14 mei organiseert Dibevo weer een inspirerende en gezellige themamiddag voor Dibevo-leden met een dierenpension. Een prima gelegenheid om nieuwe ideeën op te doen en bij te praten met vakgenoten. Dit jaar zijn we te gast bij Dierenwelzijncentrum In ’t Veld in Haaren (Noord-Brabant).

Dierenwelizjncentrum In ’t Veld in Haaren

Natuurlijk zullen eigenaren Frans Brock en Anjo Brock-Pollaerts een rondleiding verzorgen door het dierenwelzijncentrum, maar we halen ook even het net op rond wat er speelt in dierenpensionland. Daarna zal Dibevo-secretaris Henk van Houwelingen een lezing geven met de titel ‘Foutje, bedankt’.

Foutje, bedankt

Zeker in het hoogeizoen ben je als dierenpensionhouder razend druk met ‘ballen in de lucht houden’. Het is veel werk, het kost de nodige tijd en soms zeg je achteraf: “Als ik dat had geweten, dan was dit niet zo gelopen.” Bij Dibevo merken we dat ondernemers een stuk minder ‘geleefd’ worden en een stuk minder risico lopen als er een duidelijk stappenplan ligt. Op basis van praktijkvoorbeelden bespreekt Henk van Houwelingen twee risicogebieden die vaak opspelen bij dierenpensions: personeel en aansprakelijkheid.

Personeel – waar moet ik op letten?
Met het hoogseizoen in aantocht krijgt Dibevo veel vragen over het inzetten van personeel. Wat is nu handig? Vast/niet vast, fulltime/parttime, seizoenskracht, oproepkracht of een nul-urencontract? Daarbij geven we ook aandacht aan onderwerpen als arbeidsvoorwaarden, arbeidsongeschiktheid en RI&E/Arbo.

Aansprakelijkheid – welke stappen zet ik na een incident?
Soms gebeurt er iets – een bijtincident of een ziek dier – en plots  valt er een brief op de mat: iemand wil geld van je. Welke stappen moet je dan zetten? Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk vertelt Henk wat je in zo’n situaties het beste kunt doen en geeft hij tips hoe je het risico op escalatie zo klein mogelijk maakt.

Henk van Houwelingen

Over de spreker

Henk van Houwelingen is secretaris bij Dibevo en helpt Dibevo-leden al jaren met de meest uiteenlopende praktijkproblemen op het gebied van wet- en regelgeving. Soms kunnen de emoties hoog oplopen, en Henk begrijpt dat als ondernemerszoon helemaal. Behalve dat hij leden adviseert, heeft Henk een vaste plaats in veel stuurgroepen en overlegorganen en het is niet toevallig dat hij daarvoor vaak in Den Haag of Brussel te vinden is.

Programma

12.30 - 13.15 uur Ontvangst met lunch
13.15 - 13.45 uur Welkomstwoord van Dibevo-voorzitter Joost de Jongh en Dierenwelzijncentrum In ’t Veld
13.45 - 14.45 uur Bezichtiging honden- en kattenpension
14.45 - 15.00 uur Korte koffie/theepauze
15.00 - 16.00 uur Lezing door Henk van Houwelingen
16.00 - 17.00 uur Gezellig samenzijn onder het genot van een drankje

Locatie

Dierenwelzijncentrum In ’t Veld
Heesakker 6
5076 PR Haaren
www.in-t-veld.nl