31 oktober 2016 | Dossier: Evenementen, Ledennieuws,

Dierspecialist Haspels is Dierenspeciaalzaak van het Jaar 2016

Na een spannende eindstrijd in de achtste editie van de verkiezing Dierenspeciaalzaak van het Jaar 2016 is Dierspecialist Haspels uit Nieuwegein gekozen tot winnaar. De vakjury maakte dit op maandag 31 oktober jl. bekend tijdens de Dibevo-vakdagen in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Uit handen van juryvoorzitter Frans van Knapen (emeritus hoogleraar Veterinaire Volksgezondheid) ontving ondernemer Peter Haspels van Dierspecialist Haspels een cheque ter waarde van 2.500,-- .

Winnaar Dierenspeciaalzaak van het Jaar 2016
Op de foto: van links naar rechts: Manon de Kort, Paul Meevis, winnend ondernemer Peter Haspels, Ton Haspels, Frans van Knapen, Gertwim de Haas en Jan Westhoff. Foto: Norbert Waalboer

Jury-oordeel

Het oordeel van de jury luidde als volgt: “De winkel van Dierspecialist Haspels oogt schoon en fris en valt op door de mooie presentatie van artikelen buiten en binnen. Naast een goede informatievoorziening bij de schappen en het complete assortiment laat het personeel zien zeer deskundig te zijn en klanten te voorzien van goed advies.

De jury vond vooral de ‘drive’ om in contact te staan met de klant prijzenswaardig. Zo ontwikkelde Dierspecialist Haspels een eigen app waarin alle services, tips en adviezen met betrekking tot de verzorging van huisdieren en een spaarsysteem vermeld staan. Een goed voorbeeld van innovatie in klantgerichtheid binnen de sector van dierenspeciaalzaken. Aandachtspunten zijn het creëren van meer sfeer en het overzichtelijk houden van de winkel. Al met al een terechte winnaar.”

De vakjury bestond uit: Frans van Knapen (emeritus hoogleraar Veterinaire Volksgezondheid), Gertwim de Haas (directeur Groenhorst Barneveld), Manon de Kort (docent Has Hogeschool) en de winnaars van 2015, ondernemers Jan Westhoff (De Boer Dier & Ruiter uit Muiderberg) en Paul Meevis (Faunaland Meevis uit Weert).

Overige finalisten

De finale ging om vijf geselecteerde winkels te weten:
• Dierspecialist Haspels uit Nieuwegein
• Faunaland Van Grootel uit Horst
• Dierenspeciaalzaak Hoodie uit Waddinxveen
• Dierenspeciaalzaak Molenkamp uit Zelhem
• Animal Center uit Kaatsheuvel