21 februari 2024 | Dossier: Promotie,

Doe mee aan de 3e editie van ‘Week van de Stenen Winkel’

Winkels maken de steden en dorpen waar we wonen een stukje mooier. Toch hebben heel wat stenen winkels het de afgelopen jaren moeilijk gehad. Om lokale winkeliers te steunen en hun kracht te vieren, vindt van 13 tot en met 19 mei de ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een evenement waarbij je als winkel slim kunt aanhaken.

Week van de Stenen Winkel

De ‘Week van de Stenen Winkel’ werd in 2022 opgestart door Marian Bekkers van retail-adviesbureau Kooplust. Het evenement heeft als doel de waarde van stenen winkels te benadrukken en consumenten aan te moedigen om lokaal te winkelen. Tijdens ‘Week van de Stenen Winkel’ organiseren lokale winkels een scala aan activiteiten, variërend van kleine attenties voor klanten, prijzen die worden verloot en het creëren van een feestelijke sfeer in de winkel.

Complete winkelcentra

“Het evenement groeit elk jaar”, vertelt Marian . “Van ruim 3.000 deelnemende winkels in 2022 naar 4.700 vorig jaar. We hopen dit aantal in 2024 ruimschoots te overtreffen. Wat begon als een initiatief met hier en daar aangesloten winkels, zagen we afgelopen jaar ontwikkelen tot een evenement dat werd omarmd door complete winkelcentra. Fantastisch, want zo landt de boodschap bij de consument dat lokaal winkelen van groot belang is des te beter.”

Gratis toegang tot Masterclasses

Marian: “Winkels en winkelcentra bepalen zelf welke activiteiten zij uitvoeren. Maar daar helpen we ze wel bij. Voorafgaand aan ‘Week van de Stenen Winkel’ ontvangen de deelnemende winkels en winkelcentra toegang tot diverse Masterclasses van retail-experts. In die Masterclasses krijgen ze volop tips voor hoe van ‘Week van de Stenen Winkel’ een succes te maken – ook als de winkel maar een klein budget beschikbaar heeft.” 

Gratis promo-pakket bij aanmelding

Als winkel meld je jezelf gratis aan voor de 'Week van de Stenen Winkel'. Met je deelname creëer je niet alleen landelijk aandacht voor de waarde van stenen winkels, je wordt ook volledig ondersteund bij het voorbereiden van een succesvolle 'Week van de Stenen Winkel' op jouw winkelvloer.

Je krijgt onder andere een gratis promo-pakket om de 'Week van de Stenen Winkel' onder de aandacht te brengen bij je klanten en volgers en ontvangt toegang tot een online lesplatform met Masterclasses van diverse retail-experts. Zij helpen je jouw winkel voor te bereiden op de 'Week van de Stenen Winkel'. Je meldt je winkel gratis aan via de website van de ‘Week van de Stenen Winkel’.

NU AANMELDEN