26 november 2019 | Dossier: Bedrijfsvoering, Personeel

Dure zorgverzekering? Vergelijk hier of een overstap geld oplevert

Zorgverzekeraars hebben half november de premies voor 2020 bekendgemaakt. Het is slim om elk jaar opnieuw je zorgverzekering onder de loep te nemen, want wie weet kun je met een overstap veel geld besparen. Via de zorgvergelijker van Dibevo Risk kun je snel en eenvoudig zien of overstappen voor jou interessant is.

Korting op je zorgverzekering

Zeker dit jaar loon het de moeite om zorgverzekeringen te vergelijken. De verschillen tussen de zorgaanbieders zijn groter dan ooit. Kijk niet alleen naar de premie, maar vergelijk vooral ook de dekkingen. Als je minder premie betaalt, maar vervolgens flink moet bijbetalen aan zorg kun je toch duurder uit zijn. Zeker als je vooraf al kan inschatten dat je die zorg nodig hebt.

Verandering collectieve zorgverzekering

Twee op de drie Nederlanders heeft een collectieve zorgverzekering, bijvoorbeeld via de werkgever, een sportvereniging of een lidmaatschap. In 2018 liet minister Bruno Bruins van Medische Zorg blijken dat hij af wil van de hoge ‘nepkortingen’ die worden gegeven op deze verzekeringen. Daar wordt met ingang van 2020 de eerste stap in gezet. Vanuit de overheid is bepaald dat de korting op de basisverzekering in 2020 maximaal 5% mag zijn.

Het wegvallen of verminderen van de korting op de basisverzekering kan al snel leiden tot een stijging van 70 tot 80 euro per jaar. Daarnaast hebben sommige verzekeraars de premie flink verhoogd. Er zijn gelukkig ook zorgverzekeraars die een premieverlaging doorvoeren. Verder zien we dat de dekkingen, bij met name de collectiviteiten via werkgevers, aangepast zijn. Wil je weten of jouw zorgverzekering nog steeds de beste keuze is? Ga dan naar de Dibevo Risk zorgvergelijker.

Ook voor werknemers?

Ja, dit aanbod geldt ook voor jouw werknemers. Dat geeft jou als werkgever de mogelijkheid iets extra's te bieden als aanvulling op de arbeidsvoorwaarden.

Direct naar naar de Dibevo Zorgvergelijker