18 april 2017 | Dossier: Evenementen,

Dutch Pet Conference en hondenrecordpoging op Animal Event

Animal Event lanceert dit jaar een nieuwe hondenrecordpoging ‘houdoe zwaaien’ en een nieuw evenement voor de huisdierenbranche: Dutch Pet Conference & Awards.

Dutch Pet Conference & Awards

Tijdens het nieuwe evenement Dutch Pet Conference & Awards worden er diverse workshops en lezingen verzorgd, gevolgd door een galadiner in de avond. De organisatie zal tijdens dit diner awards toekennen aan bedrijven en personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de huisdierensector. De verkiezing ‘Dierenspeciaalzaak van het jaar’, die tot op heden een eigen verkiezingsfeestje had, zal hier voortaan deel van uitmaken.

Op vrijdag 28 april is de kick-off van de Dutch Pet Conference & Awards in de Business Lounge op Animal Event. Op 20 november is vervolgens de eerste editie van de Dutch Pet Conference & Awards. De award-uitreiking vindt plaats in Studio 21 in Hilversum.

Houdoe - Animal Event

Hondenrecordpoging: houdoe!

De organisatie van Animal Event hoopt met behulp van de duizenden bezoekers en hun honden dit jaar een nieuw record neer te zetten, het record ‘houdoe zwaaien’. Dit record is op de laatste dag van Animal Event, zondag 30 april, onder leiding van hondeninstructeur Peter Beekman. Animal Event roept iedereen met een hond op mee te doen. Op www.animal-event.nl is vandaag een stappenplan gepubliceerd waarmee deelnemers thuis aan de slag kunnen gaan zodat hun hond tijdig het kunstje beheerst.

Verkiezing Mooiste hond van Nederland  

Animal Event vindt op 28, 29 en 30 april voor de elfde keer plaats bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het evenement trekt jaarlijks ruim 30.000 bezoekers die in totaal zo’n 10.000 honden meenemen. De hoofdact wordt ingevuld door de Duitse dierentrainster Anne Krüger. Samen met haar honden, paarden en eenden verzorgt ze elke dag een afsluitende show van wereldformaat. Er zijn honderden shows, clinics, workshops en een belangrijke verkiezing: op zondag 30 april wordt ook de mooiste hond van Nederland verkozen.

Voor elke dierenliefhebber is er iets te beleven op Animal Event. Huisdieren, boerderijdieren, kleine (knaag)dieren en ook de wilde dieren van het naastgelegen Safaripark zijn tijdens deze dagen te bezichtigen door de bezoekers.