17 oktober 2024 | Dossier: Ledennieuws,

ECOstyle behaalt B Corp-certificering

ECOstyle heeft het B Corp-certificaat gekregen voor de merken ECOstyle, ECOstyle Professional, Vitalstyle en John & Co, een internationale erkenning voor bedrijven die een grote, positieve bijdrage leveren aan mens en milieu.

“We zijn vanzelfsprekend ontzettend trots op deze certificering. Het streven van B Corp om de wereld beter achter te laten voor toekomstige generaties is precies waar ECOstyle al meer dan een halve eeuw voor staat”, zegt CEO Martine Olijslagers-Kuip. 

Het laboratorium van ECOstyle is een belangrijke motor voor de duurzame productinnovaties. In het laboratorium zijn bijvoorbeeld bacteriën ontdekt en gekweekt die, in tegenstelling tot planten, stikstof direct uit de lucht kunnen halen. De bacteriën stellen de stikstof daarna via de bodem beschikbaar als voeding voor de planten. ECOstyle heeft deze bacteriën toegevoegd aan haar meststoffen. Het resultaat zijn sterke en gezonde planten en gazon met minder toegevoegde stikstof. Zo levert ECOstyle een bijdrage aan de stikstofproblematiek waar ook kunstmest een rol speelt.

Meest duurzame industriële gebouw van Europa 

Niet alleen de ECOstyle-producten zijn duurzaam, ook het kantoor en het magazijn onderscheiden zich op dit gebied. In 2016 werd het magazijn uitgeroepen tot het meest duurzame industriële gebouw van Europa. Zowel het ECOstyle kantoor als het magazijn zijn zo energiezuinig mogelijk gebouwd en zelfvoorzienend in energiebehoefte. Beide gebouwen zijn gevestigd op een bedrijventerrein dat voor maar liefst vijftig procent uit natuur bestaat. 

E-learning platform

Om consumenten en retailers te helpen de complexe materie beter te begrijpen, heeft het bedrijf de ‘School of Nature’ in het leven geroepen. Op dit e-learning platform kunnen consumenten en medewerkers van bijvoorbeeld tuincentra terecht om hun kennis over duurzaam tuinieren bij te spijkeren middels e-learnings, whitepapers of de podcast ‘ECO Tuin Talks’.