22 december 2014 | Dossier:

Een kerstgedachte, maar dan het hele jaar door

Inzet mvo bij Andy's Dierensuper Maarssen

Vaak zijn mensen alleen vlak voor de kerstdagen geneigd om stil te staan bij het welzijn van hun medemens. Toch zijn er ook mensen, ondernemers in dit geval, die dat feitelijk het hele jaar doen. Carina de Graaf van Andy's Dierensuper uit Maarssen zet zich persoonlijk in voor goede doelen en dat doet ze ook in haar winkel.

Zo is Carina een samenwerking aangegaan met een zorginstelling die dagbesteding biedt aan jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Carina de Graaf: “Op de locatie van de zorginstelling verpakken de werknemers producten, ponden ze voer uit, wassen ze de handdoeken van de winkel en vouwen deze weer netjes op. Verder maken ze producten, zoals schilderijen met dieren, dieren van papier maché en hondjes van hout, die wij weer in de winkel verkopen. De winst die hiermee gemaakt wordt, komt geheel ten goede aan de zorginstelling.”

Eén middag in de week komen vier werknemers van de zorginstelling in de winkel werken. Carina: “Elke medewerker heeft zijn eigen taak en dat varieert van de uitgeponde voerzakken stickeren, de afwas doen, stoffen of vegen.”

Rondleiding schoolklas bij Andy's DierensuperVerder zamelen ze onverkoopbare producten in voor de dierenvoedselbank ‘Stichtse Vecht’. Hiervoor hebben ze een speciale bak voorin de winkel gezet waar klanten voer, snacks of andere producten kunnen doneren. En regelmatig geeft Carina rondleidingen aan schoolklassen.

“Dit zijn onze vaste mvo-activiteiten waar wij ons het hele jaar voor inzetten en dat geeft erg veel voldoening”, aldus Carina.