20 april 2023 | Dossier: Ledennieuws,

Een mooi verhaal achter scheve stickers

Wat valt je op aan dit rijtje flessen met zalmolie? Precies: de stickers zitten schots en scheef. Ging er iets mis tijdens de productie misschien? John Sars van Johnson Petfoods, het bedrijf achter Riverwood, legt uit dat daar een mooi verhaal achter zit.

Riverwood-flesjes

“Bij de productie van een aantal van onze producten werken we samen met mensen die normaal gesproken niet in staat zouden zijn om op de reguliere arbeidsmarkt te werken”, schrijft John op zijn LinkedIn-pagina. “Deze mensen hebben bijvoorbeeld een afstand tot de arbeidsmarkt of zitten in de gevangenis. Zo worden de zakjes van een aantal snacks bestickerd in een sociale werkplaats.”

Alle stickers worden hier met de hand (en veel plezier) op onze verpakkingen geplakt. Dit kan soms betekenen dat niet alle stickers op exact dezelfde positie terechtkomen. Maar dat is voor ons niet het belangrijkste. Het gaat ons erom dat we deze mensen hiermee een kans kunnen geven om mee te doen in de maatschappij. We zijn erg trots op de kwaliteit van hun werk.”

Sociale impact

John: “Ook werken we samen met een lokale gevangenis waar gedetineerden de stickers op onze flessen zalmolie plakken. Ook hier gebeurt alles handmatig en kan het zijn dat niet alle stickers op dezelfde hoogte zitten. Mensen zijn geen machines! Voor ons gaat het om de sociale impact van deze samenwerking. We dragen op deze manier een steentje bij aan de re-integratie van gedetineerden en bieden hen de kans om mee te werken aan een mooi product.”