1 april 2019 | Dossier: Dierenwelzijn,

Eerste genderneutrale uitlaatplek voor honden geopend

“Absurd dat de Wet dieren hierin niet voorziet, terwijl de maatschappij er al jaren aan toe is.” Zo reageerde Dibevo-voorzitter Joost de Jongh bij de opening van het eerste genderneutrale uitlaatplek voor honden. Vanochtend tijdens de ochtenduitlaatronde hadden de Corgi’s van De Jongh de primeur. “Heerlijk toch”, vond De Jongh. “Als gecastreerde hond kak je toch een stuk lekkerder op een genderneutrale uitlaatplek.”

Joost

Aanvankelijk zaten de speelse Corgi’s er wat ongemakkelijk bij, omdat ze bang waren tussen de pootjes bekeken te worden. Maar na een paar minuten was de schroom volledig verdwenen en leek het poepmoment bevrijdend te werken. De genderneutrale uitlaatplek is een initiatief van de Stichting Toegankelijke Hondentoiletten Nederland (STHN). In navolging van de genderneutrale trend, ijvert de stichting al jaren voor uitlaatvelden waar zowel intacte als gecastreerde honden zich veilig en welkom voelen.

Groot taboe

“Discriminatie onder honden is een groot taboe”, verklaarde STHN-woordvoeder Jasper Klapper. “Dit is de eerste stap om dit probleem te doorbreken. Het verheugt mij dat dit door Dibevo wordt ondersteund en ik ben de Dibevo-voorzitter uitermate dankbaar dat hij bereid was om de eerste genderneutrale uitlaatplek te openen. Ik hoop dat we in de toekomst vaker met Dibevo kunnen optrekken om bijvoorbeeld ook discriminatie op vachtkleur te doorbreken.”

Meer informatie over de nieuwe uitlaatplek vind je op de website van de Stichting Toegankelijke Hondentoiletten Nederland.