19 juni 2018 | Dossier: Klanten, Promotie,

Eerste resultaten over gebruikers HuisdierenApp beschikbaar

Een jaar na de introductie blijkt de HuisdierenApp voor veel huisdierbezitters een inmiddels onmisbare app die praktische informatie bundelt in hun smartphone. Het is een leuke tool om bij je klanten onder de aandacht te brengen, want alle bij Dibevo aangesloten dierenspeciaalzaken, dierenpensions, trimsalons en hondenuitlaatservices staan erin vernoemd. De app is inmiddels bijna 10.000 keer gedownload.

HuisdierenApp

Leuke cijfers over de HuisdierenApp-community

Op basis van de ingevoerde diergegevens van gebruikers heeft Vitaux (de initiator van de HuisdierenApp) een analyse gemaakt over de huisdierenpopulatie in de app. Van de mensen met een ingevuld profiel heeft bijvoorbeeld 63% een hond en 27% een kat. Van al deze dieren is 51% vrouwelijk en 49% mannelijk. En 8% daarvan heeft het dier verzekerd. 62% van de katten is een Europese korthaar, maar de app-gebruikers houden ook van Maine Coons (10%).

Bij de honden is de grootste groep een kruising (13%), gevolgd door de Labrador Retriever en de Jack Russel Terriër (beiden 6%). De gemiddelde leeftijd van het huidige dierenbestand in de HuisdierenApp is 4,85 jaar.  

Volgens Vitaux zijn kort- en gladharige honden met 41% in de ruime meerderheid. Bij de kat winnen kortharige katten het overtuigend met 74%.

Vachsoorten hond

Vachtsoorten kat

HuisdierenApp en AVG

Met alle aandacht voor de AVG zijn er ook vragen over de gegevens die er in de HuisdierenApp komen. Vitaux benadrukt dat er geen persoonsgegevens worden bewaard. Als de app vraagt om toegang tot het adresboek, wordt dat gevraagd zodat de gebruiker van de app  bijvoorbeeld een nieuwtje of evenement kan delen met bekenden uit zijn eigen adresboek. Op dezelfde reden vraagt de app toegang tot foto’s en multimedia uit de smartphone: dit kan gebruikt worden om een profielfoto bij ‘Mijn huisdier’ te zetten. Niets hoeft, alles mag. De gebruiker van de App vult zélf gegevens in voor eigen gebruik!

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de website van de HuisdierenApp of de Facebookpagina. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar info@huisdierenapp.nl.

HuisdierenApp