31 oktober 2011 | Dossier:

EHBP: Eerste Hulp Bij Pinstoring

Pinnen bij pinstoring?

Bijna drie jaar verliep het pinverkeer probleemloos, maar in de afgelopen maanden ging het pinsysteem toch twee keer finaal onderuit. Hoe zorgt u in zo'n geval dat u geen omzet misloopt?

Eenmalige Machtiging

Het gemakkelijkste is natuurlijk om uw klant te vragen of hij contant kan betalen. Is dat niet mogelijk, dan is er nog een andere optie: de Eenmalige Machtiging. Hiermee machtigt de klant u om eenmalig een bedrag van zijn rekening af te schrijven. De speciale ‘Eenmalige Machtiging’-formulieren zijn te bestellen bij de partij waar u de verwerkingsovereenkomst heeft afgesloten.

Voorwaarden

De Eenmalige Machtiging mag u alleen inzetten voor betalingen tussen de 5 en 350 euro. Ook belangrijk om te weten is dat een dergelijke transactie (in tegenstelling tot pinnen) geen gegarandeerde betaling is. Daarom is het van groot belang dat de klant zijn gegevens juist invult en dat u die controleert.

Meer informatie

Op de website van PIN leest u hoe de Eenmalige Machtiging precies in zijn werk gaat en waarop u moet letten als u de machtiging inneemt. Hoewel PIN sinds 1 januari 2012 niet meer bestaat, is de procedure nog steeds actueel.