10 mei 2017 | Dossier: Kennisdagen,

EXTRA Dibevo-kennismiddag ‘De nieuwe manier van konijnen houden’

Het Happy Konijn-project heeft ervoor gezorgd dat de Dibevo-kennismiddag ‘De nieuwe manier van konijnen houden’ in één klap volgeboekt was. Omdat de wachtlijst snel toeneemt, organiseren we op dinsdag 13 juni een nieuwe kennismiddag met hetzelfde onderwerp. Geef je snel op, want we verwachten dat ook deze kennisdag binnen een week volgeboekt is.

Konijnen

Als er iets is veranderd de laatste jaren, dan is het hoe mensen aankijken tegen ‘het konijn’. Er is duidelijk meer aandacht voor het welzijn van konijnen en dat biedt nieuwe kansen voor winkels. Sterker nog: er is een gat in de markt voor de verkoop van materialen voor dit populaire huisdier. Je moet het alleen even zien! Tijdens de Dibevo-kennismiddag ‘De nieuwe manier van konijnen houden’ vertellen we je er alles over.

Mensen zien konijnen steeds vaker als volwaardige huisdieren en zijn bereid om meer te investeren in hun gezondheid en welzijn. We hoeven je natuurlijk niet te zeggen dat die verandering nieuwe kansen oplevert voor dierenspeciaalzaken en tuincentra met een dierenafdeling. Tijdens deze Dibevo-kennismiddag gaan we dieper in op deze nieuwe manier van konijnen houden en nemen we de nieuwe mogelijkheden op het gebied van huisvesting, verrijking en training onder de loep.

Bij dit alles staat het natuurlijke gedrag van konijnen centraal: wat betekent ‘natuurlijk gedrag’ voor het leven van huiskonijnen? Hoe geef je goede voorlichting en wat kun je doen om je klant daarvan te overtuigen en op een soepele manier meer benodigdheden te verkopen? We maken daarbij ook een zijstapje naar het houden van cavia’s en gaan daarbij in op de verschillen en overeenkomsten met het konijn in natuurlijk gedrag. Handig, want zo kun je meteen advies geven over huisvesting voor cavia’s, het stimuleren van natuurlijk fourageergedrag en materialen die daarvoor nodig zijn.

Ronald FeckenJe cursusleider: Thera Kuper-Heij

Thera Kuper-Heij is naast honden­gedrags­thera­peut opgeleid in konijnen- en caviagedrag en werkzaam bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren waar ze eigenaren voorziet van adviezen. Thera geeft regelmatig workshops waarin kinderen lichaamstaal van konijnen leren lezen en voedselverrijking maken voor hun konijn.

Voor wie?

Eigenaren, bedrijfsleiders en medewerkers van dierenspeciaalzaken en tuincentra met dierenafdeling.

Datum en locatie

Dinsdag 13 juni in Van der Valk Hotel Hilversum

Programma

13.00 uur Ontvangst met koffie & thee
13.30 uur Start training
17.00 uur Afsluiting

Certificaat

Aan het einde van de training ontvang je een certificaat van deelname.