08 mei 2012 | Dossier:

Gratis schapkaartjes met slimme QR-codes

Schapkaartje discusvis

Handig: met de gratis schapkaartjes van het LICG kan uw klant met zijn smartphone een mobiele huisdierenbijsluiter opvragen. Deze huisdierenbijsluiters zijn bij uitstek geschikt om op de mobiele telefoon te lezen. De klant heeft de bijsluiter dus meteen bij de hand en kan het thuis nog eens nalezen. Bijkomend voordeel is dat u de bijsluiters niet (meer) hoeft te printen.

Schapkaartjes met QR-codes

De schapkaartjes bevatten naast een QR-code ook de naam en een afbeelding van een diersoort. Zo kunnen uw klanten zelf eenvoudig checken of ze de juiste QR-code scannen. Zodra uw klant de QR-code scant, opent de smartphone de juiste mobiele huisdierenbijsluiter. De mobiele telefoon houdt deze pagina vast, zodat de klant hem later nog eens kan lezen of doorsturen naar een e-mailadres.

De mobiele huisdierenbijsluiter op de smartphoneOverigens zijn de mobiele huisdierenbijsluiters exact hetzelfde als de bijsluiters die op de ‘gewone’ website staan. Ze zijn alleen wat eenvoudiger van opmaak. Daardoor gaat het downloaden sneller en heeft uw klant de informatie sneller op zijn scherm staan.

Downloaden

De gratis schapkaartjes zijn te downloaden via het professionals-gedeelte van de LICG-website. U hoeft ze vervolgens alleen nog maar even te printen en uit te snijden.

Hoe werkt de QR-code?

De QR-code (Quick Response) is een speciale streepjescode om gebruikers snel naar en locatie op internet te brengen zonder dat ze daarvoor een adres moeten intypen. Smartphone-bezitters kunnen een speciale (gratis) applicatie downloaden die de code 'leest' en de gebruiker naar een bepaald webadres brengt. Voorbeelden van goede QR-lezers zijn RedLaser (voor de iPhone) en QR Droid (voor Android-telefoons)