22 september 2014 | Dossier:

FAIRPUP-campagne moet foute fok tegengaan

De Koninklijke Hondenbescherming heeft een bewustwordings­campagne gelanceerd die zich richt op mensen die op het punt staan een pup in huis te nemen. De campagne helpt hen een bewuste keuze te maken. Dat is hard nodig want meer dan de helft van de pups komt vermoedelijk van foute fokkers vandaan. Terwijl een eerlijke keuze dierenleed voorkomt.

Foute fok

Pups van foute fokkers zijn namelijk vaker ziek. Daardoor kunnen ze komen te overlijden. Daarnaast kunnen deze pups angst of agressie tonen als gevolg van de foute start in hun leven. Bovendien lijden moederhonden in donkere ruimten, zonder voldoende aandacht, medische zorg en soms zelfs water en voer.

Hoe herken je een goede fokker?

De FAIRPUP-campagne helpt toekomstige hondenbezitters een goede fokker te onderscheiden van een foute fokker. Consumenten kunnen op de website fairpup.nl de FAIRPUP-CHECK downloaden zodat ze meteen kunnen controleren of de pup die ze op het oog hebben van een eerlijke fokker komt. Ook zijn er filmpjes te zien over hoe het wel en niet moet bij een fokker.