31 oktober 2019 | Dossier: Ledennieuws

Farm Food heeft nu alles onder één dak

Werken vanuit drie verschillende locaties en dan ook nog kampen met ruimtegebrek. Geen wonder dus dat Farm Food besloot om het volledige bedrijf onder te brengen in een nieuw pand van 7000 vierkante meter. Begin november verhuist het bedrijf naar een duurzaam en energieneutraal pand op een prachtige, groene plek aan de rand van industrieterrein ’t Lochter III in Nijverdal.

Nieuw pand Fram Food

In 2004 startte Farm Food met vier vaste medewerkers. Het hele gezin (vader Gerrit, moeder Ingrid en de zoons Maarten en Michiel) droeg in die beginjaren een steentje bij. Aanvankelijk werd ‘kantoor gehouden’ in een logeerkamer, daarna in een bijgebouwtje en uiteindelijk in een omgebouwde ligboxenstal. Gaandeweg werd het assortiment uitgebreid met kauwartikelen (waaronder hertengeweien), puppymelk, vers vlees en nog veel meer.

Al snel ontstond de noodzaak andere locaties bij te huren tot een oppervlakte van ongeveer 4500 vierkante meter. Die groei was uiteraard ook te zien in het aantal medewerkers dat inmiddels de dertig is overstegen. Dat is dan inclusief Maarten en Michiel die – ieder op eigen terrein – al jaren full time in het familiebedrijf functioneren. Daarnaast werkt Farm Food samen met Soweco om werkzaamheden te laten verrichten door zo’n 20 tot 25 mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

De nieuwbouw moet een eind maken aan het continue ruimtegebrek en het tijdrovende en lastige werken vanuit drie verschillende locaties. Zowel de vaste medewerkers als de mensen van Soweco zullen hier ruimte en rust vinden om vanaf november 2019 als één team verder te werken aan het Farm Food-concept.