11 maart 2015 | Dossier:

Fransman Pierre Fleury hoofdact Animal Event 2015

Pierre Fleury

Animal Event verwelkomt op 8, 9 en 10 mei de Franse Pierre Fleury met zijn Highland paarden op de terreinen van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. De pas 25-jarige Fleury groeide op tussen de paarden en reisde na zijn studie af naar Parijs om samen met zijn viervoeters deel te nemen aan de bekende tv-show ‘France got Talent’, waar hij tot de halve finale kwam. Zijn show staat in het teken van vrijheidsdressuur. Bij de communicatie met de paarden maakt hij uitsluitend gebruik van zijn lichaamstaal en stem.

Trainingsmethode

Sinds 2013 haalt de organisatie van Animal Event elk jaar een internationale act binnen. In 2014 stond de Duitse hondentrainer Wolfgang Lauenburger op het programma, hij stuurde zijn levendige gezelschap van negen honden onder andere in polonaise door de piste.

Organisator Gijs Bartels: “Ons publiek vindt vernieuwing belangrijk en wij gaan daarvoor graag tot het uiterste. Na het succes van Lauenburger presenteren we dit jaar de jonge Fransman met zijn vier Highland paarden. In het kader van de educatieve doelstelling van Animal Event gaat Fleury naast zijn show ook dieper in op de trainingsmethode die hij hanteert.”

Shows en demonstraties

Animal Event vindt plaats op 8, 9 en 10 mei op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Naast de hoofdact van Pierre Fleury zijn er nog tientallen andere shows en demonstraties te zien met uiteenlopende diersoorten. Meer informatie is te vinden op de website van Animal Event.