02 april 2014 | Dossier:

Gedoe met de belastingdienst? Meld het bij Dibevo

Fiscale vraagstukken? Meld het bij Dibevo

Nee, gemakkelijker kunnen we het maken, maar misschien wel beter. Dibevo wil samen met de Belastingdienst bekijken of er fiscale thema’s zijn die voor ondernemers in onze branche een struikelblok vormen. Die samenwerking komt niet uit de lucht vallen, maar komt voort uit de Leidraad Horizontaal Toezicht voor MKB-brancheorganisaties. Maar wat betekent dat nu precies?

Fiscale dilemma’s

In die Leidraad staat beschreven op welke manieren de Belastingdienst en brancheorganisaties kunnen samenwerken en onder welke voorwaarden dat gebeurt. Voor een constructief gesprek met de Belastingdienst is het handig als we van onze leden weten welke fiscale dilemma’s er leven en hoe iedereen daar nu mee omgaat.

De uitkomst van deze gesprekken moet leiden tot een heldere reeks afspraken over fiscale verplichtingen binnen de gezelschapsdierenbranche. Voordeel voor jou als ondernemer is dat je meer zekerheid krijgt over de acceptatie van je belastingaangifte.

Laat iets van je horen!

Ben je lid van Dibevo en heb je een fiscaal probleem of is er een fiscaal onderwerp waar je meer duidelijkheid over wilt hebben? Laat ons dat dan zo snel mogelijk weten. Misschien is het handig om deze vraag ook even voor te leggen aan je boekhouder of accountant. Alvast hartelijk dank voor je medewerking!