6 juni 2019 | Dossier: Ledennieuws,

Avonturia opent Jan Huybersplein

Jan Huybers, geestelijk vader en grondlegger van Avonturia De Vogelkelder is sinds november 2016 niet meer lijfelijk aanwezig, maar zijn ongekende enthousiasme en gedrevenheid voelen ze bij Avonturia nog elke dag. Daarom heeft deze geliefde Hagenaar nu een eigen plein.

Avonturia Jan Huybersplein

De afgelopen twee jaar is er achter de schermen bij Avonturia hard gewerkt om iets unieks te creëren, als uitbreiding op de mini-zoo die Avonturia reeds rijk was. Daarom is vanaf nu het Jan Huybersplein officieel geopend. Het Jan Huybersplein ligt in het verlengde van de mini-zoo. Met deze unieke uitbreiding krijgt de mini-zoo van Avonturia een nieuwe naam, te weten Mappa Mundia.

Mappa Mundia bij Avonturia de Vogelkelder

Dierentuin van Den Haag

Mappa Mundia mag ook wel de dierentuin van Den Haag genoemd worden. Naast bijvoorbeeld dwergaapjes en stokstaartjes zijn er ook museumachtige objecten te bewonderen. Jan Huybers heeft de voorbereidingen van deze prachtige ontwikkelingen nog mogen meemaken. Alle plannen heeft hij veelvuldig besproken met zijn maatje Cees van Dashorst. Cees (op de foto staat hij rechts van Donald en Jimmy Huybers, de zonen van Jan) is een man met Haagse roots. Hij werkt samen met diverse dierentuinen en attractieparken en heeft daarnaast zelf twee mooie parken in het Noorden van het land.