4 juli 2019 | Dossier: Dierenwelzijn,

Gemeente Rotterdam wil dat dierenspeciaalzaken keurmerk Dierbaar halen

Steeds meer gemeenten nemen het initiatief om onderwerpen op het gebied van dierenwelzijn aan te pakken en maken daarop beleid. Zo heeft nu ook gemeente Rotterdam het Dierbaar-keurmerk voor dierenspeciaalzaken opgenomen in de splinternieuwe dierenwelzijnsnota 2.0.

Dierbaar voor dierenspeciaalzaken gemeente Rotterdam

De gemeente stelt dierenspeciaalzaken in de gelegenheid om het Dierbaar-keurmerk te halen en daarmee te laten zien dat de dieren de juiste verzorging krijgen. Ook komt er een nieuw dierenasiel in Rotterdam. Verder wil de gemeente mensen ondersteunen bij de zorg voor hun huisdier wanneer zij hier hulp bij nodig hebben.

Dierenwelzijnsnota 1.0

Gemeente Rotterdam zet haar succesvolle beleid vanuit dierenwelzijnsnota 1.0 voort. Denk hierbij aan de 'chip-uw-kat-actie' waarbij katten in de maand november gratis gechipt en geregistreerd worden en het meldpunt voor hoog-risicohonden.

Dieren verrijken het leven

Uit alle acties opgenomen in de dierenwelzijnsnota 2.0 blijkt dat de gemeente zuinig is op de aanwezige huis- en stadsdieren. Niet verwonderlijk, want zo stelt de gemeente: dieren verrijken het leven!