16 april 2015 | Dossier:

Groenrijk ’t Haantje gaat letterlijk 180 graden draaien

Groenrijk 't Haantje gaat verbouwen

Wanneer je het hebt over een bedrijf dat 180 graden draait, dan gaat het doorgaans over het beleid, de producten of de visie. Maar geloof het of niet: Groenrijk ’t Haantje gaat letterlijk 180 graden draaien.

Die ommezwaai heeft te maken met het feit dat de toegangsweg 't Haantje wordt aangepakt tegen sluipverkeer. Er komt een nieuwe verbindingsweg en dus een nieuwe ingang naar het tuincentrum. Het tuincentrum zal dus 180 graden draaien, wat een uitgebreide verbouwing met zich meebrengt.

Ingrijpend project

De verbouwing wordt een ingrijpend project, met een geplande heropening in het voorjaar van 2016. Want waar nu de ingang zit, wordt straks de achterkant en aan de huidige achterkant komt een nieuwbouwgedeelte met de entree en het parkeerterrein. In de nieuwbouw komt de warme kas en het oude pand wordt omgevormd tot een overdekt buitenterrein. Door het aanpassen van het bedrijf realiseert familie 't Hart tegelijkertijd een uitbreiding van het winkeloppervlak, waar ook een horecafunctie aan toegevoegd wordt. Op de eerste verdieping komen kantoren en een kantine. Totaal heeft het tuincentrum dan een oppervlakte van 5.672 m2.

Nieuwe entree

De nieuwe entree zal aansluiten op de provinciale weg tussen Rijswijk en Delft, een erg gunstige ligging tussen deze kernen, waardoor er direct een groter marktgebied wordt aangeboord. Tijdens de verbouwing blijft het tuincentrum gewoon open. 

Nog meer nieuws

En dit is niet het enige nieuws wat te melden is vanuit Rijswijk. Want broer en zus Edwin en Gerdien 't Hart hebben het bedrijf overgenomen van hun ouders Lida & Harry 't Hart. Edwin was al enkele jaren mede-eigenaar, maar nu is Gerdien ook toegetreden tot het bedrijf. Hiermee staat de vierde generatie aan het roer van dit mooie familiebedrijf.