02 oktober 2013 | Dossier:

HealthTracker: crisis blijft huisdieren bespaard

Iets lekkers geven, extra aandacht of een speeltje: dat geeft de huisdiereigenaar aan zijn huisdier tijdens Dierendag

64% van de Nederlanders bespaart niet op hun huisdieren, ze zijn hen te dierbaar. Dat en meer blijkt uit de HealthTracker van Porter Novelli en DVJ Healthcare onder ruim 600 Nederlanders. 7 op de 10 doet dan ook iets extra’s voor hun huisdier met dierendag.

Top drie extraatjes

In de top drie van extraatjes staat op nummer 1 iets lekkers te eten geven (44%), gevolgd door extra aandacht geven (32%) en een speeltje of accessoire kopen (29%). Slechts 15% van de ondervraagden geeft minder uit aan dierendag, omdat ze minder te besteden hebben. Gemiddeld zijn de huisdiereigenaren van plan om € 11,80 uit te geven aan hun huisdier. Mannen zijn van plan gemiddeld € 13,50 uit te geven aan hun huisdier en vrouwen ongeveer € 10,60. 

Nederlanders zijn gek op hun huisdieren. Voor 4 van de 5 ondervraagden is de waarde van hun huisdier niet in geld uit te drukken. Een ruime meerderheid van de Nederlandse huisdieren krijgt zelfs alleen het beste van het beste.

Bezuinigen

Als het op bezuinigen aankomt zijn Nederlanders minder uitgesproken. 36% neemt hun huisdier mee in de bezuinigingen van het gezin, maar 40% bezuinigt niet op hun huisdier. Iets meer dan 20% bespaart wel eens kosten op hun huisdier door goedkopere voeding te kopen. De perceptie tussen de kwaliteit van A-merk diervoeding en huismerk verschilt sterk. Volgens 40% is er geen kwaliteitsverschil, terwijl 36% denkt dat er wel kwaliteitsverschil zit tussen A-merk diervoeding en huismerk.