15 januari 2019 | Dossier: Bedrijfsvoering, Ledenvoordeel,

Activiteit of open dag organiseren? Besteed het uit aan studenten van Terra

Stel: je wil een een leuke activiteit of een open dag organiseren, maar je hebt eigenlijk te weinig tijd om zo'n project daadwerkelijk uit te voeren. Sinds kort kunnen ondernemers in het noorden van het land dit soort projecten uitbesteden aan studenten van Terra MBO Meppel.

Terra MBO Meppel regioleren
V.l.n.r.: Henk van Houwelingen en Jessie Megens van Dibevo, Rosalie Rooze van Terra MBO en vier studenten van Terra MBO.

Begin januari ontving Dibevo vier enthousiaste en ambitieuze studenten dierverzorging van het Terra MBO in Meppel. De studenten vertelden over het vak regioleren dat zij volgen binnen de opleiding. Voor dit vak voeren ze vanuit ‘Studentenstichting Life’ verschillende opdrachten uit voor opdrachtgevers uit de regio, zoals het geven van kwispelcollege’s en schoollessen over dieren voor basisschoolleerlingen. Ook organiseren de studenten kinderfeestjes, open dagen en nog veel meer. De studenten zijn continu op zoek naar nieuwe projecten waarbij de samenwerking met de regio versterkt wordt en zij praktijkervaring op kunnen doen.  

Is je onderneming in het noorden van het land gevestigd en heb jij nog een project op de plank liggen dat je wil uitbesteden aan studenten? Neem dan contact op met Rosalie Rooze, kennismakelaar van het Terra MBO. Je kunt in contact komen met Rosalie door te mailen naar r.rooze@terra.nl.