27 januari 2017 | Dossier: Ledennieuws,

Helicon MBO Nijmegen opent nieuwe praktijklocaties

De Nijmeegse Burgemeester Hubert Bruls heeft donderdagmiddag 26 januari de nieuwe praktijklocaties bij Helicon MBO Nijmegen officieel geopend. De Landschapshal, van maar liefst 900 m2, biedt leerlingen en docenten alle materialen en voorzieningen van deze tijd. Het Dierenverblijf voldoet daarnaast ook aan de nieuwste normen op het gebied van dierenwelzijn. De school groeit hierdoor mee met innovaties in de praktijk.

Helicon

Feestelijke opening

In het bijzijn van wethouders, (stage)bedrijven uit de groene sector, het management en decanen van onderwijsinstellingen, brancheorganisaties en het personeel van Helicon MBO Nijmegen opende Burgemeester Bruls donderdagmiddag de nieuwe Landschapshal en het Dierenverblijf. Onderdeel van de opening was een spectaculaire lichtshow. De middag begon met een welkomstwoord door Suzanne Staal, directeur van Helicon MBO Nijmegen. Hans van Breukelen, technisch directeur KNVB, bracht vervolgens een voordracht over ‘samenwerking’, onmisbaar is in het onderwijs. Uiteraard was er ook voldoende gelegenheid om de nieuwe praktijklocaties te bezichtigen.

Helicon opening

Eigentijds en innovatief onderwijs

In de Landschapshal volgen hoveniersleerlingen de praktijklessen. In de gesimuleerde tuinomgeving leren ze hoe ze vijvers, tuinpaden en terrassen kunnen aanleggen. Tegenover de Landschapshal staat een Dierenverblijf met dieren zoals konijnen, cavia’s, kleine knaagdieren, reptielen, vogels en vissen. Leerlingen in de richting ‘Dier’ volgen daar de praktijklessen. Zo kunnen zij echt ervaren hoe het is om bijvoorbeeld dierverzorger te zijn.

Fijne plek voor leerlingen

Tussen de gebouwen in is een (evenementen)plein aangelegd. “Het plein gaan we gebruiken voor leerlingendemonstraties, bedrijvendagen en festiviteiten. Daarnaast is het ook gewoon een fijne plek voor leerlingen tussen de lessen door”, aldus Suzanne Staal. “Het plein is aangekleed met gesponsorde picknicktafels van gerecycled materiaal en cortenstalen plantenbakken.”

Open dag

Op zondag 29 januari aanstaande hebben geïnteresseerden van 11.00 tot 16.00 uur de mogelijkheid om de nieuwe Landschapshal en het Dierenverblijf te bekijken. Op deze dag kunnen zij ook kennismaken met alle opleidingen die Helicon MBO Nijmegen aanbiedt.

Op de website van Helicon kun je meer informatie lezen over Helicon en over de open dag.