8 april 2016 | Dossier: Ledennieuws,

High tea voor honden tijdens Nationale Kwispeldag bij Dier All-in

Op zaterdag 2 april organiseerde Dier all-in de Nationale Kwispeldag met een high tea voor honden. Op deze dag konden viervoeters verschillende smaken kruidenthee proeven.

Kwispeldag bij Dier All-in

Wie weet het niet: kruidenthee is niet alleen lekker, maar het heeft ook een gezonde uitwerking op mensen. Een holistisch dierenarts in Engeland onderzocht of dat ook voor honden geldt. En dat bleek zowaar het geval te zijn. Een Brits bedrijf ging ermee aan de slag en ontwikkelde een 100% natuurlijke kruidenthee – dus zonder cafeïne. Het bedrijf voorziet inmiddels meer dan 300 dierenspeciaalzaken in het Verenigd Koninkrijk van verschillende theevarianten. Ook serveren veel hondvriendelijke restaurants, strandtenten e.d. deze thee aan honden die meegebracht zijn door hun baasje.

Zin of onzin?

De voorouders van onze honden voorzagen zichzelf van (voedings)stoffen door bepaalde planten, kruiden en bloemen te eten waarvan ze door hun instinct wisten dat het goed voor hen was. In de huidige verhumaniseerde leefomgeving heeft onze hond hier weinig of geen mogelijkheden meer toe. De door dierenartsen goedgekeurde verschillende soorten kruidenthee bevatten blaadjes van o.a. kruiden, die rijk zijn aan antioxidanten, vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die honden een vrolijk en gezond leven helpen leiden. Er is zelfs een variant waardoor er geen urinebrandplekken in het gazon meer ontstaan. Op dit moment werkt het Britse bedrijf aan de ontwikkeling van kruidenthee voor katten, zeker ook omdat deze dieren vaak te weinig drinken.