11 november 2019 | Dossier: Wet- en regelgeving

HKI organiseert laatste terugkomdag voor behalen bewijs van vakbekwaamheid

A D V E R T O R I A L
Zoals je weet moet op 1 juli 2020 iedereen die bedrijfsmatig huisdieren verkoopt, aflevert, opvangt of fokt, kunnen aantonen dat hij vakbekwaam is. Heb jij zo’n certificaat van vakbekaamheid nog niet, maar wel een diploma van de Stichting Examens Dibevo, Stichting Examens Dierenbranche of het Huisdier Kennis Instituut? Dan kun je je in één dag laten certificeren op de terugkomdag bij het HKI. Op een terugkomdag controleert het HKI of jouw kennis nog voldoet aan de eisen van nu. Als dat zo is, blijft je eerder behaalde diploma gewoon geldig.

Diploma van vakbekwaamheid

Heb je dus in het verleden de Basiskennis Dierenspeciaalzaak of Branche Artikel Kennis met goed gevolg afgesloten, dan kom je in aanmerking voor de terugkomdag. Aan het einde van deze dag krijg je een toets. Als blijkt dat je geslaagd bent, ontvang je de certificaten voor de diergroepen Overige Zoogdieren, Vissen en Vogels. Heb je in het verleden ook Terraria gehaald, dan ontvang je ook het certificaat Herpeten.

Laatste terugkomdag op 5 februari 2020

De voorlopig laatste terugkomdag vindt plaats op woensdag 5 februari 2020 van 10.00 tot 16.00 uur. De kosten voor deze dag bedragen 395 euro. Wil je meer informatie of je meteen aanmelden? Neem dan contact op met het HKI via tel. 030 - 65 67 200 of e-mail: info@huisdierkennis.nl.