14 augustus 2013 | Dossier:

ING: detailhandel laat kostenbesparingen liggen

U kunt veel meer besparen op energie!

De detailhandel is zo druk bezig met overleven dat veel potentiële kostenbesparingen op het gebied van energie onbenut blijven. Volgens het ING Economisch Bureau laten retailers daardoor meer dan honderd miljoen euro liggen.

Druk neemt toe, aandacht duurzaamheid neemt af

Volgens het pas verschenen Detailhandel Kwartaalbericht van ING is ook in 2014 een omzetkrimp onvermijdelijk, maar is de daling met 0,4% minder sterk dan de 1,4% terugval in 2013. Tussen 2008 en 2011 viel de omzet in winkels met 6% terug, maar het opmerkelijke is dat het stroomverbruik in diezelfde periode met 6% toenam.

Ondanks het hogere stroomverbruik in de sector, verslapt de aandacht voor duurzaamheid. Dat is jammer want juist op het gebied van energie valt er nog veel te besparen. Volgens het ING-rapport zijn vooral verlichting, verwarming en koeling de ‘quick wins’ waarmee winkeliers hun energieverbruik met tientallen procenten kunnen terugdringen.

Een aanpassing die zich al binnen 1 tot 3 jaar terugverdient, is het vervangen van gloeilampen, halogeen of TL door led-verlichting. In veel gevallen valt daarmee een besparing te realiseren van 10 tot 30%, aldus het rapport.

Nog meer besparen via Dibevo

Leden van Dibevo hebben het voordeel dat ze nóg meer kunnen besparen op energiekosten. Laat vandaag nog uw energiefactuur geheel vrijblijvend controleren. Alleen dat al kan u honderden euro’s voordeel opleveren. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen met led-verlichting en hoe snel u die investering terugverdient? Doe dan de lichtscan van SwitchMyLight.

Naar Dibevo-energievoordeel   Naar de Dibevo-lichtscan