12 december 2019 | Dossier: Kennisdagen,

Interactieve kennismiddag over verduurzaming van verpakkingen

Duurzame verpakkingen: de overheid stimuleert het, de consument wil het, huisdiereigenaren selecteren erop en de aarde vraagt erom. Werk aan de winkel dus voor fabrikanten en leveranciers van diervoeders en dierbenodigdheden. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe handig zou het zijn als je concrete vragen over de verduurzaming van je verpakkingen kunt voorleggen aan absolute experts van Wageningen University & Research? Die buitenkans geeft Dibevo aan leden-leveranciers op maandag 3 februari 2020. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is zeer beperkt.

Bioplastic

De kennismiddag start met een korte inleiding over ontwikkelingen op het gebied van duurzame verpakkingen, technologische uitdagingen bij het gebruik van bioplastics en hoe je als bedrijf een bijdrage kunt leveren aan het duurzaamheidsvraagstuk. Daarna kun je als fabrikant of groothandel concrete vraagstukken over de verduurzaming van je verpakkingen voorleggen aan de experts. Het is dus echt de bedoeling dat je zelf met input of een probleemstelling komt. Dat zal dan onderwerp van gesprek worden waarbij je uiteraard ook veel opsteekt over de verpakkingsvraagstukken van andere leveranciers.

Wageningen Food & Biobased Research

De kennismiddag vindt plaats bij Wageningen Food & Biobased Research. Deze tak van de WUR assisteert bedrijven al meer dan 25 jaar met de ontwikkeling van nieuwe biobased materialen en producten. In de afgelopen jaren is de focus op duurzame verpakkingen steeds groter geworden en zijn er ontwikkelingen gedaan op het gebied van hernieuwbare zakken, folies, flessen, opslagboxen en vele andere verpakkingsvormen. Dit alles in directe samenwerking met de industrie zodat de bereikte resultaten snel en effectief in de markt geïmplementeerd kunnen worden.

De sprekers

Karin Molenveld en Edwin KeijsersDe kennismiddag wordt verzorgd door Karin Molenveld, expert op het gebied van plastic verpakkingen en Edwin Keijsers, expert op het gebied van papieren verpakkingen. Beide ingenieurs werken circa 25 jaar bij Wageningen Food & Biobased Research en doen continu onderzoek naar verdere ontwikkeling en innovatie op het gebied van duurzame verpakkingen en de praktische toepasbaarheid daarvan.

Voor wie?

De kennismiddag is toegankelijk voor fabrikanten en groothandels die lid zijn van Dibevo.

Datum en locatie

Maandag 3 februari bij Wageningen Food & Biobased Research, Bornse Weilanden 9, Wageningen

Programma

13.00 uur   Ontvangst met koffie & thee
13.30 uur   Start kennismiddag
15.30 uur   Afsluiting