01 maart 2020 | Dossier: Evenementen

Interzoo 2020: dé beurs voor de internationale huisdierenbranche

A D V E R T E N T I E
Van 19 tot 22 mei 2020 komt de ‘who is who’ van de internationale huisdierenbranche weer bijeen op de Interzoo, de wereldwijd toonaangevende beurs voor huisdierbenodigdheden. Hier presenteren exposanten uit de hele wereld hun productassortiment en de toptrends van de branche. Met meer dan 80 exposanten op meer dan 3.600 vierkante meter standruimte behoort Nederland tot de top 5 van de exposerende landen.

De in totaal 2.000 exposanten – meer dan ooit tevoren – tonen hun innovaties voor honden, katten, kleine zoogdieren, vogels, aquaria en terraria, en oplossingen voor de segmenten paardensport, tuinvijver, dierenvoedingstechnologie, winkelinrichting en IT-systemen.

Interzoo 2020

Tijdens de Interzoo krijgen vakbezoekers in 14 beurshallen op zo'n 125.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte een globaal overzicht van de markt. Bij de beursingang ‘Midden’ zullen talrijke exposanten hun producthighlights in de ‘Product Showcase’ presenteren.

Start-up-area

Naast de gezamenlijke stand voor jonge, innovatieve Duitse bedrijven zal in de start-up-hal 11 voor het eerst ook een start-up-area voor internationale bedrijven worden ingericht. De mix van terugkerende en beginnende exposanten, traditionele bedrijven en start-ups laat zien hoe uiterst divers de internationale huisdierenbranche is en dit is precies wat op de Interzoo als ’s werelds toonaangevende beurs tot uitdrukking moet komen.

Bijprogramma

De Interzoo-organisator WZF (Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH) heeft bovendien weer een interessant bijprogramma samengesteld. In de ‘Country Sessions’ tijdens de beurs zullen branche-experts deze keer de nadruk leggen op de ontwikkeling van de huisdiermarkten in Europa, Brazilië en China.

Duurzaamheid

Het onderwerp duurzaamheid blijft actueel op de Interzoo. WZF zal onder andere tijdens een ‘Sustainability Session’ de resultaten van het twee jaar geleden gelanceerde ‘Interzoo duurzaamheidsinitiatief’ presenteren. Dit geeft exposanten en bezoekers prikkels om hun eigen bedrijven, producten en strategieën verder te ontwikkelen.

Tickets

Wie de Interzoo wil bezoeken, kan gebruikmaken van de online ticketshop op interzoo.com. Hier kunnen vakbezoekers met hun medewerkers/collega’s zich voor de start van Interzoo gemakkelijk registreren en tickets kopen.