16 maart 2020 | Dossier: Evenementen,

Interzoo 2020 uitgesteld tot nader te bepalen datum

Organisator WZF heeft in nauwe samenwerking met NürnbergMesse besloten om Interzoo 2020 uit te stellen tot een nader te bepalen datum. Vast staat dat de vakbeurs zeker niet meer in 2020 zal worden gehouden.

Interzoo uitgesteld

“Interzoo in mei 2020 houden is helaas onmogelijk”, legt WZF-directeur Alexandra Facklamm uit. Onder de huidige omstandigheden is het zeer waarschijnlijk dat de Duitse overheid en gezondheidsautoriteiten grote evenementen met meer dan 1.000 deelnemers die gepland zijn voor mei 2020, verbieden.

Maar ook als het evenement wel zou kunnen plaatsvinden, vindt WZF dat het niet voldoende garant kan staan voor de gezondheid van alle beursdeelnemers. Ook staan ​​de enorme reisbeperkingen die momenteel worden ondervonden, geen ongehinderd (vlieg)verkeer toe.

“Interzoo uitstellen is een uitdagende, maar noodzakelijke stap. Omwille van de industrie en om haar belangen zo goed mogelijk te dienen, zien we geen andere oplossing”, legt Norbert Holthenrich, president van de ZZF uit. “We hopen oprecht dat onze leden, exposanten en belanghebbenden begrijpen dat dit de enige verstandige keuze was die we konden maken.”