16 augustus 2022 | Dossier: Evenementen, Advertorial,

Je komt toch ook naar ANIDO?

A D V E R T O R I A L
De petcaresector kijkt er enorm naar uit om elkaar eindelijk weer te ontmoeten tijdens de komende editie van de vakbeurs ANIDO, die bij uitzondering dit najaar zal plaatsvinden: op 4 en 5 september 2022 in Kortrijk Xpo (België). ANIDO is meer dan louter een vakbeurs, het is ook een zeer gezellige ontmoetingsplaats voor de hele pet care sector met onmisbare persoonlijke contacten waar nieuwe business gestimuleerd wordt. Ruim 130 exposanten (500+ merken) stellen er trots hun gespecialiseerd aanbod van voedings- en verzorgingsproducten, accessoires, diensten en ideeën voor je winkel of petafdeling. Je vindt er zowel de bekende merken als vele nieuwkomers met verrassende innovaties.

Nieuwe impulsen, trends en inspiratie voor de toekomst

Op de beursvloer van ANIDO vind je niet alleen een brede waaier aan (nieuwe) producten en diensten, maar je detecteert er ook de recentste ontwikkelingen en tendensen in de branche. Denk hierbij onder meer aan de opkomst van vegetarische dierenvoeding, het gebruik van alternatieve eiwitbronnen zoals insecten, de versnelde groei van e-commerce, de fors toegenomen aandacht voor duurzaamheid, de terugkeer naar het lokale, de humanisering van het huisdier en de daaruit voortvloeiende gepersonaliseerde producten, accessoires en diensten.

Al deze opgesomde trends en evoluties zullen op ANIDO 2022 aan bod komen via het exposantenaanbod enerzijds en de randactiviteiten anderzijds:

Meet the experts

Woon inspiratiesessies bij met zowel demo’s, getuigenissen van collega-ondernemers en sprekers over trends in de huisdierensector, duurzaamheid & shopping experience.

Zo komt Ewald Van den Auweland van de Antwerp Management School (AMS) een studie toelichten over duurzaamheid, die werd uitgevoerd in samenwerking met de internationale vakbeurs Interzoo. Hij zal eveneens enkele algemene trends in petcare bespreken.

Tevens verwelkomt ANIDO Philipp Gardemin van het Duitse vakblad Pet Worldwide, die de opkomst van nieuwe, kleine, erg gespecialiseerde dierenspeciaalzaken in Duitsland belicht onder de noemer ‘What happens in Germany: a social media generation creates a new wave of pet shops for dog and cat lovers’.

Tom Dujardin (Deduco) zal in zijn sessie de toekomst van in-store communication, consumer experience en het inzetten van de nieuwste technologieën in het (petcare)retaillandschap bespreken.

Twee collega-ondernemers zullen je een blik achter de schermen van hun zaak gunnen: Kristof Berx van bekende dierenspeciaalzaak Zowizoo uit Kontich en Thierry Le Grelle, CEO van Tom & Co. Verder brengt Anneleen Bru van Felinova een sessie met 10 tips om gelukkige katten in je zaak te boosten.

Paul De Cooman van Ani-zoo stelt zich de vraag of er nog toekomst is voor de pet sector aangezien wijzigende wetgevingen druk (zullen) veroorzaken op de activiteiten van ondernemers in de huisdierensector. Het volledige programma vind je terug op www.anido.be

New@ANIDO

Deze wedstrijd bekroont de beste innovaties op de beurs, die na 1 januari 2022 op de Belgische petcaremarkt verschenen zijn. Er worden awards uitgereikt in 3 categorieën (voeding, accessoires & verzorgingsproducten en natural & sustainable) aan de meest innovatieve producten op de beursvloer. Jij bepaalt via stemming ter plaatse op zondag wie de winnaar wordt!

Live trimdemo’s

Wil je als trimmer of professionele hondenliefhebber graag weten wat de laatste trends in de hondenverzorgingswereld zijn? Ga dan zeker even langs de GROOMING stand in hal 5. Je kan er gratis live demonstraties (zowel commerciële coupes als clips voor op show) bijwonen van ervaren trimexperten. Zij nemen jou stap voor stap mee doorheen het volledige verzorgingsproces en laten je kennismaken met de laatste nieuwe producten en technieken.

ANIDO krijgt een digitale tweeling

ANIDO 2022 profileert zich als een ‘hybride event’. Concreet betekent dit dat de ‘on-site’ fysieke beurs wordt aangevuld met een onlineplatform: ANIDO DIGITAL. Dit zorgt voor de toevoeging van nieuwe digitale elementen, zoals chatten, livestreams en vooral smart search-functies. Deze efficiënte tool biedt zowel exposanten als bezoekers een extra opportuniteit om waardevolle contacten te leggen binnen de petcarecommunity, zowel kort vóór, tijdens als nà ANIDO.

Registreer je gratis bezoek

De toegang tot ANIDO is voorbehouden aan vakmensen en start-ups uit de pet care branche via gratis voorregistratie op www.anido.be. Er zijn naar goede traditie ook gratis drankjes en gebakjes voorzien in de wandelgangen voor zowel exposanten als bezoekers. Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes? Volg ANIDO via Twitter of LinkedIn.

anido@kortrijkxpo.com • T. +32 (0)56 24 11 11 • www.anido.be