01 april 2016 | Dossier: Dierenwelzijn

Jouw hulp is nodig: verzamel urine van drachtige katten

Katten voor katten

Steeds meer katten kampen met het probleem dat ze moeilijk drachtig worden. Katteneigenaren kunnen deze katten helpen door de urine van hun drachtige huisdier te bewaren. In die urine zit namelijk een hormoon dat verwerkt kan worden tot een medicijn dat de kans op een zwangerschap met een factor 12 verhoogt.

Relaxine

Tijdens de dracht maken katten het hormoon relaxine aan. Via een ingewikkelde en kostbare procedure kan uit de urine uiteindelijk een klein beetje relaxine worden gehaald. Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk eigenaren de urine van hun drachtige kat verzamelen.

Katten voor katten

Help mee om dit drachtprobleem uit de wereld te helpen en meld je aan via onderstaand formulier. Doe dat meteen en wacht niet tot je kat daadwerkelijk drachtig is. De katteneigenaar ontvangt dan speciale bussen waarin hij de urine kan bewaren zodra er sprake is van een zwangerschap. De bussen worden vervolgens bij de eigenaar thuis opgehaald nadat hij het speciale telefoonnummer heeft gebeld dat aan de onderzijde van elke bus is gedrukt.