09 november 2016 | Dossier: Bedrijfsvoering

Belgische groothandel Karlie Flamingo failliet verklaard

De handelsrechtbank in Turnhout heeft op dinsdag 8 november het Belgische Karlie Flamingo failliet verklaard. De internationale groothandel in dierenbenodigdheden had 170 mensen in dienst in België, Nederland en Frankrijk.

Karlie Flamingo faillissement

Flamingo Holding Belgium bvba, de Belgische holdingmaatschappij boven Karlie Flamingo, werd 3 weken geleden al failiet verklaard. Volgens de Belgische website Made in Kempen blijkt nu dat lokale ondernemers al een tijdlang probeerden Karlie Flamingo opnieuw in handen te krijgen.

De website beschrijft de gang van zaken als volgt:

“Flamingo werd in 1972 opgericht door René Van Tendeloo. 5 jaar geleden verkocht zoon Erwin Van Tendeloo het bedrijf aan de Duitse Pivate Equity-groep Perusa”, vertelt Wim Heylen, voorzitter van de Herentalse Groep Heylen. “Daarna bleek dat de belangen van de Duitse moeder niet gefocust waren op België en dat het bedrijf in de problemen kwam. We hebben de voorbije weken getracht om tot een akkoord te komen met de Duitse eigenaar om het bedrijf over te nemen maar dat is niet gelukt.”

Volgens Heylen is het nu een kwestie om snel een akkoord te bereiken met de curatoren om het bedrijf na het faillissement te laten doorstarten. “De klanten zijn al meer dan een week niet beleverd. Snelheid is nu van het grootste belang. Erwin Van Tendeloo wil de onderneming terugkopen en wij steunen hem daarin. Het bedrijf heeft opnieuw een sterke leider nodig die het opnieuw een ziel geeft en Erwin is daar de perfecte persoon voor. We willen Karlie Flamingo in de Kempen houden en de tewerkstelling hier garanderen.”

Bron: Made in Kempen