8 maart 2023 | Dossier: Kennisdagen,

Dibevo-kennisavond over gebruik van vlooien- en tekenmiddelen

Recent onderzoek van de Wageningen Universiteit heeft aangetoond dat stoffen in vlooien- en tekenmiddelen in het milieu terechtkomen via honden die met deze middelen zijn behandeld. Weinig hondeneigenaren zijn zich bewust van de neveneffecten. Hoe ga je om met deze spagaat als je weet dat het voorkomen van ziekten bij honden minstens zo belangrijk is? Dibevo-dierenarts Stijn Peters gaat op 8 mei dieper in op dit onderwerp tijdens de kennisavond over het gebruik van vlooien- en tekenmiddelen. 

Dibevo Kennisavond vlooien- en tekenmiddelen

“Welk onderwerp moet volgens jou aan bod komen tijdens een kennisavond over ‘Diergezondheid in de winkel’?” Die vraag hebben we vorige maand voorgelegd aan de ledengroep detaillisten. Soms zijn antwoorden op uitvragen heel verdeeld, maar nu was het klip-en-klaar waar de Dibevo-kennisavond over zou moeten gaan: het gebruik van vlooien- en tekenmiddelen, maar vooral: de voorlichting daarover bij klanten.

Dat honden vlooien- en tekenmiddelen nodig hebben, staat als een paal boven water. Maar we kunnen de druk op de natuur wel verminderen door huisdiereigenaren te wijzen hoe ze het beste met deze middelen om kunnen gaan. 

Voor wie?

De kennisavond was in eerste instantie gericht op dierenspeciaalzaken en tuincentra, maar het onderwerp gaat de hele branche aan. Daarom zijn alle ledengroepen welkom om deze avond bij te wonen. Van dierenpensions tot groothandels, en van trimsalons tot hondenuitlaatservices.

Over de spreker

Stijn Peters

Stijn Peters is dierenarts en eigenaar van Dierenziekenhuis Eindhoven, maar bovenal is hij al jaren de vaste veterinaire vraagbaak voor Dibevo-leden. Stijn weet daarom precies wat er in onze branche speelt rondom diergezondheid.

Datum en locatie

Maandag 8 mei 2023 in Van der Valk Houten

Programma

19.00 uur Ontvangst met koffie & thee
19.30 uur Start kennisavond
22.00 uur Sluiting