3 maart 2015

Kennisdag ‘Wegwijs met personeel’

Workshop personeelsbeleid

Heb je personeel? En heb je het goed voor elkaar of lig je, zoals veel ondernemers, ook wakker van alles wat met je personeel te maken heeft? Van de sterk veranderende wetgeving? Van alle regels rondom het aannemen van personeel, arbeidsomstandigheden, ziekteverzuim en alle ingewikkelde procedures, slecht functionerende medewerkers of zelfs ontslag? Dan is deze kennisdag precies wat je zoekt.

Minder zorgen rondom personeel

Vaak kun je niet zonder personeel en zoek je naar een weg hoe je dat voor jouw bedrijf het beste kan organiseren. Hoe zorg je er dan voor dat alles rondom personeel soepeler verloopt, zodat jij minder zorgen hebt en je kostbare tijd echt in het ondernemen kunt steken?
Dan moet je wel eerst weten hoe het zit, zodat je de juiste acties en beslissingen kunt nemen. Maar dat is simpeler gezegd dan gedaan.

De workshop

Op de kennisdag ‘Wegwijs met personeel’ nemen we je mee van het aannemen van personeel tot het vertrek van personeel en alle belangrijke onderwerpen die horen bij de zorgplicht van een werkgever. Denk aan het bieden van de juiste arbeidsvoorwaarden, de arbozorg en het voorkomen van verzuim, de rechten en plichten van werkgevers en werknemers. Maar ook de nieuwe wetgeving zoals deze vanaf 1 januari is ingegaan en vanaf 1 juli 2015 nog gaat gelden. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele vragen die kunnen (gaan) spelen.

Tips & trucs

Tijdens de kennisdag krijg je tips en trucs over:

  • het aannemen van personeel, arbeidsvoorwaarden (de cao), contracten, Arbo, verzuimprocedures en –aanpak en wet en regelgeving, functioneren en beoordelen en ontslagprocedures.
  • de laatste ontwikkelingen in de wetgeving waar je rekening mee moet houden
  • directe besparingsmogelijkheden op de personeelskosten

De cursusleiders

Leon VinckenJe cursusleiders in deze workshop zijn Leon Vincken en Henk van Houwelingen. Leon Vincken was bijna 5 jaar werkzaam bij MKB-Nederland als onderhandelaar en adviseur cao & arbeidsvoorwaarden en is eind vorig jaar zijn eigen bedrijf gestart: LeVinck Cao en Bestuur. Namens werkgeversverenigingen, werknemers en ondernemingsraden onderhandelt hij over belangen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, pensioen en arbeidsmarkt.Henk van Houwelingen

Henk van Houwelingen is senior beleidsmedewerker bij Dibevo en helpt Dibevo-leden al jaren met de meest uiteenlopende praktijkproblemen op het gebied van wet- en regelgeving.

Voor wie?

Eigenaren van dierenspeciaalzaken, dierenpensions, trimsalons, hondenuitlaatservices en tuincentra met dierenafdeling. Ook leveranciers zijn welkom. Voor alle doelgroepen geldt: maximaal één deelnemer per onderneming.

Datum en locatie

Woensdag 29 april in Van der Valk Rotterdam (volgeboekt).
Extra kennisdag op woensdag 10 juni in Van der Valk Harderwijk.

Programma

13.00 uur Ontvangst met koffie & thee
13.30 uur Start workshop
17.00 uur Afsluiting

De nieuwe wetgeving zet het arbeidsrecht op zijn kop, met mogelijk enorme gevolgen als je hier niet bij stil staat. Laat je daarom goed informeren en kom naar deze kennisdag!