11 mei 2021 | Dossier: Ledennieuws,

Klantenstop bij Vobra tot komst nieuwe productielijn

Vobra Special Petfoods opent dit najaar een nieuwe fabriek. De uitbreiding zorgt voor een substantiële vergroting van de productiecapaciteit, door de komst van een derde productielijn, een extra magazijn en kantoren.

Vobra uitbreiding

“De vraag wordt groter en behoeftes veranderen. Door hierop in te spelen kunnen we maatwerk blijven leveren en de kwaliteit van onze producten blijven garanderen”, vertelt Edwin Roelands, algemeen directeur Vobra Special Petfoods.

Roelands hoopt dat de productielijn nog dit jaar in gebruik kan worden genomen en de productie kan worden opgevoerd tot zo’n 3 tot 5 ton diervoeder per uur, volgens een artikel in het Brabants Dagblad.

Meer vraag in coronatijd

De omzet van Vobra steeg vorig jaar met ongeveer 15% en de verwachting is dat de groei in 2021 zo'n 14% zal worden, een stuk meer dan jaren daarvoor. “Inderdaad is het sinds corona hard gegaan. In maart vorig jaar ging iedereen wc-papier hamsteren en in april was dat vooral honden- en kattenvoer”. Dat wekte bij het bedrijf enige verbazing. “Wij snapten er niks van. We gingen uit van een terugval, maar niets bleek minder waar. Kan niet anders dan dit het gevolg is dat steeds meer mensen een hond of kat aanschaffen.”

Vobra heeft zelfs een klantenstop in moeten lassen. Het bedrijf zegt tot de komst van de nieuwe productielijn geen nieuwe klanten meer te kunnen aannemen. “En dat is toch wel een bizar verschijnsel”, stelt ook Roelands vast. “Dat doe je als bedrijf niet graag. Maar het is noodzaak voor ons.”