16 januari 2024 | Dossier: Evenementen,

Kortrijk Xpo maakt zich op voor ANIDO 2024

Op 25 en 26 februari 2024 in vindt in de Kortrijk Xpo weer een nieuwe editie plaats van ANIDO, de tweejaarlijkse vakbeurs voor de huisdierenbranche in de Benelux en Noord-Frankrijk. De beursvloer is goed gevuld met 130 exposanten, waarvan 50 nieuwkomers en bedrijven die na een aantal jaren van afwezigheid weer zijn teruggekeerd.

Anido

De helft van de deelnemende bedrijven is afkomstig uit België. Ongeveer 30% van de standhouders komt uit Nederland. Opvallend is de toegenomen interesse uit Duitsland. Daarnaast zijn er ook exposanten uit o.a. Frankrijk, Polen, Spanje, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Litouwen aanwezig.

Randprogramma

Ook in deze editie is er een zogeheten ‘randprogramma’ met inspirerende lezingen door experts over hot items in de branche.

  • De eigenaren van de pas opgestarte dierenspeciaalzaak Goe Beestig komen hun unieke concept voorstellen en vertellen hoe je met beleving de harten van de échte klanten kunt winnen.
  • Ook kattengedragstherapeute Anneleen Bru komt een presentatie geven over hoe je je service en imago kunt verbeteren door in te zetten op dierenwelzijn. 
  • Wouter Dergez (Passion for Animals) geeft een live demonstatie hamsterscaping  waarbij hij tips & tricks geeft voor het bouwen van een diervriendelijk, natuurgetrouw en uitdagend knaagdierverblijf.
  • Shopperware komt de studie ‘De Belg en zijn huisdier, welke kansen voor handelaars’ presenteren. Er wordt ingezoomd op de actuele trends en de impact van de huidige koopkrachtcrisis op het koopgedrag van consumenten in het algemeen en diereneigenaren in het bijzonder. Wat kunnen we verwachten voor 2024, nu de ergste pieken qua prijsinflatie achter de rug zijn?

Ook over duurzaamheid, de uitbesteding van je social media, de positieve invloeden van huisdieren binnen het gezin komen er presentaties. Het volledige programma van ‘Meet the Experts vind je op www.anido.be.

Anido

New@ANIDO

Ook is er weer ruimte vrijgemaakt voor een New@ANIDO-stand. Er zijn awards te winnen in 2 categorieën (voeding en accessoires & verzorgingsproducten) uitgereikt aan de exposanten met de meest innovatieve producten. Huisdierpro’s die op zondag de beurs bezoeken, zullen bepalen welke noviteiten tot winnaar van een bepaalde categorie worden uitgeroepen.

Daarnaast is er een Sustainability-award voor de meest duurzame noviteit op de beursvloer. Deze wordt gekozen uit de inzendingen van de twee bovenvermelde categorieën. De winnaars van de awards worden op zondagavond bekendgemaakt en op de tweede beursdag uitgelicht op de beursvloer.

Combi-bezoek met DIY, Pro & Garden op maandag

ANIDO overlapt op maandag 26 februari met ‘DIY, Pro & Garden’, het tweejaarlijks vakevent voor de doe-het-zelfzaken, de vakhandel en de tuincentra. Handig als je als tuincentrum beide beurzen wil bezoeken. Tijdens de vorige editie bezochten 15% van de ANIDO-bezoekers ook de DIY, Pro & Garden-beurs.

Bezoekersregistratie

ANIDO vindt plaats op zondag 25 en maandag 26 februari 2024 van van 9 tot 18 uur. De toegang is gratis voor professionals uit de branche bij voorregistratie op www.anido.be

Anido