26 augustus 2015

Check je beveiliging: laat je hacken!

Laat je hacken!

Heb jij de beveiliging van de computers, tablets en smartphones in jouw bedrijf op orde? En zijn je WiFi-netwerk en servers voldoende beschermd? MKB-Nederland biedt ondernemers de kans de veiligheid van hun digitale bedrijfsomgeving op de proef te stellen. Laat je hacken en ontdek waar jouw digitale deuren open staan!

Direct naar de actiepagina

Het aantal cyberslachtoffers onder ondernemers moet in 2015 omlaag, vindt MKB-Nederland. Om bedrijven te ondersteunen bij het beter beveiligen van hun digitale werkomgevingen tegen cybercriminaliteit, start MKB-Nederland samen met het ministerie van Veiligheid & Justitie de campagne ‘Veilig Zakelijk Internetten’.

Bedrijfsscan levert inzicht

Als onderdeel van de campagne krijgen bedrijven uit vijf geselecteerde regio’s de kans om de veiligheid van hun digitale werkomgeving te laten analyseren. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden voor een professionele 'vulnaribility scan', een test waarbij een hacker kwetsbare plekken in de IT-omgeving van een ondernemer blootlegt. Deelnemers vullen eerst een in samenspraak met TNO opgestelde vragenlijst in. Daarmee wordt duidelijk welke digitale deuren van het bedrijf mogelijk nog open staan. Het gaat daarbij om zaken die invloed hebben op de bedrijfsvoering als ongenode gasten digitaal het bedrijf binnendringen.

Veiligheidsrapportage

Vervolgens neemt een aan de campagne verbonden ’social’ hacker het bedrijfsnetwerk van de deelnemer op afstand onder vuur. Hij mikt daarbij op de URL, het IP-adres en/of de mailserver van het bedrijf. Een team van experts analyseert resultaten van deze professionele hack en de antwoorden op de vragenlijst. Binnen een paar dagen ontvangt elk bedrijf een uitgebreide rapportage over de bevindingen en krijgt de ondernemer een persoonlijke telefonische toelichting. Deelnemers krijgen waar nodig ook de beschikking over verschillende cybersecurity-middelen om de bestaande situatie te verbeteren. In geval van een urgente situatie staat er een team klaar om deze problemen direct aan te pakken of hierbij hulp te verlenen.

Roadshow

Vanaf september gaat de campagne Veilig Zakelijk Internetten ook met een speciale bus het land in. Op verschillende plaatsen gaat een team van experts samen met lokale ondernemers, bestuurders en media in gesprek over betere beveiliging van bedrijven tegen cybercriminaliteit.

De volgende roadshows zijn gepland:

  • 2 & 13 oktober, Amsterdam-Amstelland (Diemen, Amstelveen, Amsterdam-Zuid, Westpoort & Amsterdam-West)
  • 6 & 7 oktober, Gelderland (Zutphen en Duiven)
  • 22 oktober, Noord-Holland (Schagen en Haarlem)
  • 10 november, Limburg (Roermond)
  • o.v.b. 21 november, Midden-Nederland (Utrecht en Nieuwegein)

Aanmelden voor deelname

Ondernemers die de kans willen grijpen hun cybersecurity helemaal op niveau te brengen, kunnen zich gratis aanmelden voor deelname aan de bedrijfsscan op de speciale actiepagina. Voor de voorwaarden, check de spelregels.