21 januari 2015 | Dossier:

Let op met wie je zaken doet

Pas op: DTG is niet altijd DTG

Let op met wie je zaken doet: sommige bedrijven zetten ondernemers op het verkeerde been doordat hun naam als twee druppels water lijkt op de naam van een landelijk bekend bedrijf. DTG (voorheen: ‘De TelefoonGids’) en de Kamer van Koophandel (KvK) zijn bijvoorbeeld instanties waarvan de naam regelmatig wordt ‘geleend’ voor een van de vele ‘bedrijvengidsen’ op internet.

Snel praten, halve antwoorden

De telefonische verkopers van deze bedrijven hebben maar één doel en dat is jou zo snel mogelijk en zo veel mogelijk geld afhandig maken. Ze praten doorgaans snel, beantwoorden je vragen maar half en doen voorkomen alsof je al zaken met hen doet. Ook komt het voor dat ze zich voordoen als deurwaarder/medewerker van een incassobureau met de boodschap dat er nog een groot bedrag openstaat.

Ondernemers zijn doorgaans zo overdonderd dat zij akkoord gaan met het voorstel of het gevraagde bedrag direct overmaken. Het gaat vaak om bedragen van duizenden euro’s. Blijf dus kritisch met wie je zaken doet.

Hulp nodig?

Verkeerde keuze gemaakt? Schaam je vooral niet; het kan echt iedereen overkomen. Wij helpen je graag. Ben je lid van Dibevo? Stuur dan een bericht naar Henk van Houwelingen. Bellen mag natuurlijk ook: 033 - 455 04 33.